‘Maleficent: Mistress of Evil’ er et rodet eventyr med en karismatisk Angelina Jolie

Biografanmeldelse: Angelina Jolie er tilbage som den onde og hornede Maleficent med verdens mest markante kindben i opfølgeren ‘Maleficent: Mistress of Evil’. For det er en håndfuld år siden, vi fik den første film. Denne gang begynder den bevingede Maleficent og hendes guddatter – den kommende dronning – Aurora at stille spørgsmål ved deres komplekse familierelation.

Dette er afsættet for et klodset fortalt og ret så rodet eventyr, hvor de to kvinder må indgå i nye alliancer, mens de sammen må kæmpe mod nye mørke kræfter for at beskytte riget. Bortgemte hemmeligheder lurer desuden i kulissen – og nå ja, så er her naturligvis også alverdens fortryllende væsner til at peppe den ret kedelige film op med ok charme, sjov og magi.

For selvom her faktisk er tale om et ret så ligeud ad landevejen fortælling, så lykkedes det at folde den fladt og forvirrende ud. Det er lidt som om, at man ikke har vidst, hvor man ville hen med fortællingen, der således slår klodsede knuder undervejs. På plussiden vil jeg dog nævne de storslåede scenerier af blandt andet fortryllende skove og mægtige slotte.

Men momentvis flotte billeder løfter desværre langt fra filmen op over middelmådigheden, mens den for mig nærmest allerede inden rulleteksterne har rullet færdig har lagt sig til rette i bunken af forglemmelige film. Øv. Heldigvis finder man en karismatisk Angelina Jolie som Maleficent. Men hendes karakter spilles underligt nok undervejs en smule ud på et sidespor.

En garvet Michelle Pfeiffer tilfører også det kluntede Disney-eventyr noget karisma i rollen som dronning Ingrith – men lige lidt hjælper det, da hun – som mange øvrige karakterer – er slapt skrevet og ligeledes en smule ugideligt brugt i den fesne fortælling. Elle Fanning er dog sød som prinsesse Aurora, mens hendes udkårne prins Phillip er aldeles charmeforladt spillet af Harris Dickinson.

Kort fortalt så er ‘Maleficent: Mistress of Evil’ et fladt eventyr, der roder rundt i en ellers på papiret ret simpel fortælling om det gode mod det onde samt det at finde ud af, hvem man er, og hvor man passer ind i verden og livet. Men filmen kuldsejles blandt andet af en rodet fortalte historie, der mangler både mere charme og fortyllende magi. En fesen fuser, desværre.

‘Maleficent: Mistress of Evil’ får 2 ud af 6 stjerner:

‘Maleficent: Mistress of Evil’ har biografpremiere den 17. oktober.