Jorden er gået uhyggeligt under i ‘American Horror Story: Apocalypse’

Uhyggelig serie på dvd: Hvis du er vild med det bizarre, det uhyggelige og det grusomme, så er serien ‘American Horror Story’ uden tvivl en serie, du bør stifte bekendtskab med. For her er det netop både det bizarre, det uhyggelige og det grusomme, man møder. Det gør men bestemt også i den ottende sæson, der har undertitlen ‘Apocalypse’ og som nu udkommer på dvd her i landet.

Som sæsonens titel rigtigt nok indikerer, så kommer man i denne ombærding med til en virkelighed, hvor verdens udvalgte elite bliver placeret i såkaldte yderposter, der er skabt af det såkaldte Cooperative – det efter, at den nukleare apokalypse har indfundet sig på Jorden. Som seer ankommer man her på den amerikanske vestkyst, hvor Outpost 3 styres i et benhårdt jerngreb. Sådan får det dog ikke lov til at forblive, for snart ændrer alt sig i den klaustrofobiske setting, hvor paranoiaen lurer og de interne stridigheder bobler.

For da den mystiske Michael Langdon – en repræsentant fra the Cooperative – uventet ankommer til Outpost 3, kastes deres ellers sirlige orden ud i et sandt kaos, hvor alt synes at kunne ske og det ellers opsatte menneskelige hieraki bliver sat på farlig prøve. Men bag denne på en gang både rå, brutale og skræmmende kamp for menneskehedens redning lurer det endelige opgør mellem det gode og onde også. Ja, alt kan ske!

‘American Horror Story’ er en såkaldt antologi-serie, hvor hver sæson har sit eget emne – denne gang altså Jordens undergang. Men antologi-formen betyder også her, at det er mange af de samme skuespillere, der går igen fra sæson til sæson. I ‘American Horror Story: Apocalypse’ kan man således blandt andre opleve Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Basset, Jessica Lange og Joan Collins være med til at bringe den både spændende, skræmmende og uhyggelige sæson intenst til live.

‘American Horror Story: Apocalypse’ udkommer på dvd den 21. oktober.