TRUTH OR DARE: Super slatten og dybt uopfindsom gyserleg

Biografanmeldelse: De fleste har vel på et eller andet tidspunkt leget sandhed eller konsekvens med vennerne. Det er en noget mere dødelig version af denne ellers harmløse leg, som er udgangspunktet for gyseren ‘Truth or Dare’. Her bliver legen nemlig straks ret så alvorlig for en flok unge, hvor døden følger i hælene på dem, hvis de ikke leger med.

En dejlig simpel og urovækkende gyser-præmis, hvor valget mellem sandhed og konsekvens altså har afgørende betydning for, om de medvirkende lever eller dør. For hvis de ikke leger med, så dør de. De skal med andre ord tage imod at fuldføre konsekvensen eller fortælle den skinbarlige sandhed. Det får naturligvis følger for venneflokken, når sandhederne kommer på bordet.

truth or dare biograf 02

Men skeletterne i skabene, der kommer for dagens lys er i grunden flokkens mindste problem, da døden som sagt netop lurer om hvert et hjørne. Vennerne må med andre ord nu forsøge at finde ud af, hvorfor denne ellers uskyldige leg får dødelige konsekvenser for dem og hermed sætte en stopper for legen og blodudgydelserne.

Således er der lagt op til en skræmmende og drabelig omgang leg med livet som indsats. Desværre fejler ‘Truth og Dare’ på samtlige parametre. Den er hverken uhyggelig eller underholdende, karaktererne er ligegyldige og drabene dybt kedsommelige, mens en grum stemning er fraværende sammen med opfindsomheden i legen med sandhed eller konsekvens.

truth or dare biograf 01

Filmens præmis har ellers en ilagt mulighed for blandt andet at levere både spektakulære og opfindsomme drab samt ubehagelige sandheder. Her kunne med andre ord komme og virkeligt være noget på spil. Det må man dog se forgæves efter i en film, der er så slatten og uopfindsom, at dens ellers beskedne spilletid på 100 minutter føles dræbende lang.

Hertil kommer filmens mange forkølede forsøg på at få mig til at hoppe i sædet med sine slatne jump scares og fesne fake scares. End ikke her bliver det til bare et lille spjæt fra min side. Lad mig end ikke starte med de mange himmelråbende dumme drejninger og handlinger, der konstant giver dødsstødet til, at løjerne kunne afstedkomme bare en smule uhygge. Gaaab. Bare Gaaab.

– ‘Truth or Dare’ får 1 ud af 6 stjerner:
1_6 - stars

– ‘Truth or Dare’ får premiere den 3. maj 2018.