ALLIED: Brad Pitt og Marion Cotillard i lækker 4K Ultra HDThriller-drama: Det er noget af en forrygende duo, som man finder i det romanstiske thriller-drama Allied. Ja, nemlig ingen ringere end Brad Pitt og Marion Cotillard. To af mine favoritetter. Desuden er filmen oven i købet udkommet på det ultra lækre format 4K Ultra HD, hvor både billede og lyd er helt i top. Der medfølger dog også en Blu-ray med udgivelsen. Så ja, man er godt dækket ind, når man tager med Brad Pitt og Marion Cotillard ud på vilde strabadser under 2. Verdenskrig.

hertil kommer, at instruktøren ligeledes er ingen ringere end Robert Zemeckis, der står bag blandt andet de forrygende Forrest Gump og Cast Away. Så ja, man kan da kun sige, at det er et stærkt hold, der står bag denne film. Både foran og bag kameraet.

Allied-still-02

Filmen handler om efterretningsofficeren Max Vatan, spillet af Brad Pitt, der finder ud af, at hans kone Marianne, spillet af Marion Cotillard, måske arbejder for fjenden. Så nu har han kun små 72 timer til at bevise hendes uskyld. Du har nok regnet ud, at her ud over at være en intens og skudsikker thriller også leverer et indtagende kærlighedsdrama, der både udspiller sig i Marokko og i Storbritannien i både smukke og imponerende omgivelser.

Som sagt, så udspiller filmen sig under 2. Verdenskrigs, hvor Max Vatan i krigens første år skal hjælpe efterretningstjenesten med en hemmelig operation i Marokko. Det er her, at han møder den smukke og handlekraftige Marianne. Hun er en fransk agent, som nu skal agere hans kone. Den hemmelige mission lykkedes og ja, så går det hverken værre eller bedre end, at de to agenter naturligvis ender med at forelske sig i hinanden.

Allied-still-03

Men hvem ville ikke også falde for Brad Pitt og Marion Cotillard? Præcis. De to tager tilbage til England, hvor de nu bor og får både et hus, et barn og et godt socialt netværk. Så alt er tilsyneladende ren lykke, det lige indtil Max bliver kaldt ned i den såkaldte ‘kontraspionage-kælder’. Her får han udstukket en yderst svære mission – for det viser sig nemlig, at han kone måske er en hemmelig tysk agent. 

Der er med andre ord i den grad lagt i ovnen til et thriller-drama på flere niveauer, når Allied folder sig ud.

Så rejs tilbage i tiden til 2. Verdenskrig, hvor Brad Pitt og Marion Cotillard venter på dig i en film, der er både smuk, intens og fyldt med både agenter, skududvekslinger og ikke mindst bankende kærlighed mellem to agenter på farlige missioner.

Allied-still-01
4K Ultra HD + Blu-ray og ekstramateriale
:
Den ultra lækre 4K Ultra HD-udgivelse af filmen gør, at de mange bjergtagende, intense og smukke billeder i den grad kommer til sin ret. Billedsiden står kontrastfyldt, detaljerigt og ikke mindst knivskarpt hele vejen. Hertil kommer en både dynamisk og velbalanceret lydspor, der spiller upåklageligt. Ekstramaterialet byder blandt andet på et kig på filmens production design, det at instruere, kostumerne samt filmens effekter og musikken med mere.Allied udkommer på 4K Ultra HD, Blu-ray og dvd den 6. april 2017.

Allied-UHD-cover