CPH PIX 2016: Koma-ramt dreng, Tom Hiddleston i et anarkistisk højhus og en masse zombier

CPH PIX 2016: Filmfestivalen CPH PIX fortsætter i fin stil, hvilket for mit vedkommende betød tre film om søndagen, hvor første film var eftermiddagsvisningen af den eftertænkesomme genrevrider THE 9TH LIFE OF LOUIS DRAX i en lille tætpakket sal i Dagmar.

Om aftenen ventede Tom Hiddleston i HIGH-RISE, mens dagen sluttede med den blodige og desværre noget flade zombie-animationsfilmen SEOUL STATION. Begge visninger i min favoritbiograf Empire på Nørrebro.

Jeg havde udset mig THE 9TH LIFE OF LOUIS DRAX primært på grund af dens instruktør Alexandre Aja, der står bag to af mine horror-favoritter: Den blodige Haute Tension og det brutale remake The Hills Have Eyes. Jeg var derfor spændt på at se, hvad han kunne med en mindre blodig fortælling, der udfordrer grænsen mellem fantasi og virkelighed.

the-9th-life-of-louis-drax-cph-pix-2016

Her finder man nemlig den 9-årige Louis i koma efter en faldulykke. Fra sin dvale fortæller han historien, der vrider og drejer sig, så sandheden og fiktionen slår knuder, mens der leges med både familiedrama, fantasy og romantik på genrefronten. Måske ikke lige vellykket hele vejen, men absolut en både herligt sælsom, af og til sentimental samt opfindsom film.

Til aften sad en godt fyldt sal 1 parat til Tom Hiddleston i Empire, hvor Ben Wheatleys futuristiske HIGH-RISE tårnede sig op med sine herligt absurde optrin og spjættende fortælleform. Her flytter Dr. Laing – en både velklædt og afklædt Hiddleston – ind i et enormt højhus. Snart falder maskerne dog og de ellers civiliserede indbyggere forfalder til druk, hor og anarki.

high-rise-02-cph-pix-2016

Jeg har ikke læst bogen af J.G. Ballard, som filmen er baseret på, men som film bliver den af og til mere retningsløs end godt er – selvom det også er en del af charmen. For ja, den anarkistiske stil og de smukke billeder forenes her med en fortælling om hierarkier og klassekamp, der overordnet var en fornøjelse.

Søndagen sluttede blodigt, men også halvfladt med den sydkoreanske SEOUL STATION. Her fik jeg serveret en animeret version af en zombieapokalypse, hvor man følger den tidligere prostituerede Hye-sun og hendes lade hængerøvs-kæreste samt far, der hver for sig må overleve zombierne, mens de forsøger at finde hinanden i virvaret af død og ødelæggelse.

seoul-station-cph-pix-2016

Desværre er det bare ikke en videre medrivende omgang zombieræs. Filmen er kedeligt animeret og end ikke på den snaskede front, serveres der nævneværdig zombie-sjask. Jeg håber, at der venter noget mere engagerende oplevelser på festivalen, hvilket jeg nu også er sikker på. Blandt andet med RAW, som jeg nupper i dag mandag. Vi ses i mørket.

– Se eventuelt også mine 10 filmanbefalinger på CPH PIX lige her.
– Besøg også CPH PIX lige her og på Facebook lige her.
– Besøg også gerne Filmskribenten på Facebook lige her.