INDEPENDENC DAY: Det er i år 20 år siden, at Will Smith gav en ond alien en knytter i fjæset

Blu-ray-anbefaling: Det er i år 20 år siden, at Roland Emmerich på legendarisk vis sprang Det Hvide Hus i luften og Will Smith delte en knytter ud til et slimet rumvæsen og sagde “welcome to earth”. Ja, den bombastiske alien-invasions-blockbuster Independence Day har jubilæum.

I den forbindelse udkommer filmen i en nyrestaureret version med forbedre billede og lyd på en 2-disc Blu-ray. Udgivelsen byder udover den opgraderede version af filmen også på både dens biografversion og en forlænget version samt ikke mindst en omgang spændende ekstramateriale – blandt andet en helt nyproduceret dokumentar om filmen.

independence-day-blu-ray-anmeldelse-02

Der findes adskillige film, hvor Jorden bliver invaderet af rumvæsner – nogle med bulder og brag, andre med mere underspillet paranoia. Ja, Independence Day fra 1996 hører så absolut til førstnævnte – og den kan vel efterhånden godt betegnes som en nyklassiker. Det er den i hvert fald i min bog.

Independence Day er ganske enkelt rendyrket og amerikaner patriotisk alien-invasions-underholdning. Det er bombastisk, storslået og over the top. Der er i hvert fald langt fra den til de mere underspillede film i genren, så som andre favoritter som Invasion of the Body Snatchers fra både 1978 og 1956.

independence-day-blu-ray-anmeldelse-01

Det er som bekendt en charmerende og one liner-kæk Will Smith med en cigar i flaben, der her tager kampen op mod de invaderende rumvæsner, der har travlt med at smadre ikoniske bygninger. En evigt cool Jeff Goldblum er også med, mens Bill Pullman giver den som karismatisk præsident. Forrygende.

Ja, hvis du stadig har filmen til gode, så er denne 20 års jubilæumsudgave hermed anbefalet – også til adskillige gensyn. For både billede og lyd er forbedret i forhold til den gamle Blu-ray-udgivelse, mens den også indeholder spændende ekstramateriale – blandt andet en række featuretter, der ser nærmere på filmen samt et kommentarspor med Roland Emmerich og medforfatter Dean Devlin.

Independence Day – 20th Anniversary Edition
udkommer på Blu-ray den 27. juni.

[tabgroup][tab title=”Independence Day | Blu-ray-anbefaling”]
independence-day-blu-ray-cover

Originaltitel: Independence Day – 20th Anniversary Edition, USA, 1996
Release: den 27. juni 2016
Instruktion: Roland Emmerich
Medvirkende: Will Smith, Jeff Goldblum, Bill Pullman m.fl.
Spilletid: 2 time 25 min.
Distributør: Paramount Home Entertainment[/tab][/tabgroup]