Michael Bay sender soldater i rå ildkamp med 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi

Eksplosiv Blu-ray: Michael Bay er nok bedst kendt for sine kaloriefattige, farverige og Hollywood-underholdende eksploderende actionfilm. Du ved, Transformers-filmene, Armageddon, The Rock og de to Bad Boys-film. Men hans nyeste film fra i år er anderledes alvorlig i sit tema og historie. Bare rolig, for Michael Bay leverer naturligvis også store eksplosioner denne gang.

Men nu er 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi jo også en krigsfilm – endda baseret på virkelige begivenheder og bogen, der fortæller om disse. Så det er ikke så underligt, at der også er Baysk action i spil. Tonen er dog noget mindre løssluppen og fjollet i forhold til, hvad hans film normalt excellerer i.

13-hours-blu-ray-anmeldelse-02

Filmen følger seks tidligere elitesoldater, der arbejder for et privat sikkerhedsfirma, som skal beskytte et amerikansk og diplomatisk område i Benghazi i Libyen. Men i efter et terrorangreb i 2012 er der fortsat uro. Det hele går da også galt for de hårdtrænede og automatbærende soldater, der nu må gøre deres ypperste for at beskytte sig selv og amerikanerne.

På rollelisten har Michael Bay samlet en solid flok skuespillere. Både kendte og mindre kendte – blandt andet John Krasinski, som de fleste nok primært vil kende fra den amerikanske udgave af komedieserien The Office. Her indtager han dog en noget mindre vattet rolle som soldagen Jack Silva.

13-hours-blu-ray-anmeldelse-01

Endvidere finder man blandt andre også James Badge Dale, Max Martini, Toby Stephens, Pablo Schreiber og David Denman samt Dominic Fumusa på rollelisten. Men en ting er naturligvis skuespillerne – for det er jo en Michael Bay-film, så her er det i høj grad actionscenerne og de store eksplosioner, der har hovedrollerne.

Blu-ray-udgivelsen leverer filmen med et forrygende flot billede, der står klart, skarpt og farvemættet, mens lydsporet drøner engagerende og dynamisk afsted. Filmen kommer på en disc for sig selv, mens disc to byder på en række featuretter, der blandt andet kigger nærmere på virkeligheden bag filmen og Michael Bays arbejde med at bringe historien til live på film.

13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi udkommer på dvd og Blu-ray den 30. juni.

[tabgroup][tab title=” 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi | Blu-ray”]
13-Hours-blu-ray-cover

Originaltitel: 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi, USA, 2016
Release: den 30. juni 2016
Instruktion: Michael Bay
Medvirkende: John Krasinski, Pablo Schreiber, James Badge Dale m.fl.
Spilletid: 2 time 24 min.
Distributør: Paramount Home Entertainment[/tab][/tabgroup]