Clint Eastwoods mesterlige Unforgiven på 4K Ultra HD

4K Ultra HD: Den levende legende Clint Eastwoods mesterlige Oscar-vinder og westernfilm ‘Unforgiven’ fra 1992 – eller på dansk ‘De nådesløse’ – har fået sig en særdeles flot overhaling til hjemmebiografen med en helt igennem forrygende konvertering til det vilde format 4K Ultra HD. Forrygende lækkert! Desuden medfølger der en omgang ligeledes forførende ekstramateriale, der agerer fornemt supplement til den fortsat fantastiske film.

Clint Eastwood har både instrueret og spiller som bekendt også selv hovedrollen i filmen som en pensioneret revolvermand og dusørjæger, der her går sammen med en ligeledes cool gunslinger Morgan Freeman i rollen som Ned Logan. De vælger begge at tage deres pistoler i bæltet igen for én sidste gang at indkassere en dusør.

unforgiven 4k ultra hd 01

På rollelisten finder man blandt andet også en altid god og alsidig Gene Hackman i rollen som en snedig lovens håndhæver, der går under navnet Little Bill Daggett. I det hele taget er det en særdeles velcastet og ikke mindst velspillende film, der er en herligt karakterdrevet omgang western-spænding af klassisker-status her 25 år senere, siden dens biografpremiere.

Filmen vandt da også hele fire af de helt tunge Oscar-statuetter tilbage i 1993, nemlig for bedste film samt for bedste skuespiller i en birolle for Gene Hackmans præstation videre til en Oscar-statuette for bedste instruktør, der naturligvis gik til Clint Eastwood, mens filmens også blev belønnet med en Oscar for bedste klipning ved Joel Cox.

unforgiven 4k ultra hd 02

4K Ultra HD og ekstramateriale:
Filmen har som sagt fået en i den grad smuk konvertering til det teknisk lækre 4K Ultra HD, hvor billedet i den grad kommer til sin ret med et i den grad flot, farvemættet og veldefineret billede, mens også det velbalancerede lydspor i den grad svinger godt sammen med billedsiden med både herligt dynamiske panoreringer, god bund og i det hele taget et klart lydbillede. Sådan

Ekstramaterialet består af et kommentarspor med Clint Eastwood-ekspert Richard Schickel, mens der også medfølger hele fire dokumentarer, der blandt andet giver et indblik i filmen og dens tilblivelse videre et kig på Clint Eastwood selv. Man får også et afsnit af tv-serien ‘Maverick’, hvor Clint Eastwood dukker op i en rolle, mens man slutteligt får filmens trailer. Filmen følger desuden også med på Blu-ray.

– ‘Unforgiven’ udkommer på 4K Ultra HD + Blu-ray den 6. Juli 2017.
unforgiven 4k ultra hd cover