FAST & FURIOUS 6: Med sømmet dumt i bund

Okay, lad mig med det samme krybe til korset – det her er den første Fast & Furious-film, jeg ser. Så med et sparsomt kendskab til franchisen sprang jeg uden bekymringer og med forventninger om hvinende dæk ind på passagersædet til Vin Diesel og co. i denne sjette ombæring af brændt gummi, dumme replikker og seje chicks.

Her er det er nye tider for de bilglade Dominic Toretto og Brian O’Connor – sidstnævnte er blevet far og hermed synes det vilde liv med hurtige biler at være lagt på hylden. Men selvfølgelig hives de to gutter og deres team tilbage bag rattet. FBI-agenten Luke Hobbs har nemlig brug for deres køreegenskaber til at stoppe forbryderen Owen Shaw og hans bande af ræsende lakajer.

fast6 01

Til gengæld vil Dominic og hans slæng blive benådet for deres ugerninger i forrige kapitel af serien. Det tager da heller ikke mange sekunder for Dominic at takke ja til opgaven – og med ham også resten af crewet. For som han siger, så er de familie og familien hjælper man. Det hjælper selvfølgelig også på beslutningen, at Dominics gamle flamme Letty, som han troede var død, er set sammen med banden.

Selvom jeg som ny udi i franchisen blandt andet er gået glip af noget baggrundshistorie, føltes det ikke som det store problem at springe på køreturen så sent i serien. Filmen tager publikum pædagogisk i hånden hele vejen – men det er heller ikke just karaktererne, der er filmens stærkeste kort. Det er derimod action-scenerne og de velsmurte biler. Dem er der til gengæld også mange af.

fast6 02

Men at castet er uinteressant, kan hverken eksplosioner eller kollisioner dække over. Vin Diesel plaprer som Dominic sentimentalt løs med en kartoffel i munden om deres benzindrevne familie, mens Paul Waker som Brian er stiv i mæglet. Dwayne Johnson er stor som en okse og kommer på banen med lidt bøffet karisma som Hobbs, mens Michele Rodriquez leverer sin velkendte badass-chick-karakter. Tyrese Gibson og Ludacris er dog håbløse som comic reliefs – uden timing og med slatne jokes.

Skarpere replikker kunne have løftet den testosteronfyldte køretur – det samme kunne en mere stramt fortalt historie. Men på trods af sine 130 minutter holdes et hæderligt tempo, hvilket man kan takke den medrivende action for – blandt en hæsblæsende tur gennem Londons gader. Så selvom der godt kunne være skåret lidt i spilletiden, er køreglæden intakt – og så sluger jeg gerne tumpede replikker og et vagt cast.

Fast & Furious 6, 3/6: 3_6 - stars_LILLE

fast & furious 6 04

Ekstramateriale, billede og lyd:
Den hæsblæsende film er en fryd at se på. Blu-ray’en gengiver nemlig de vilde biljagter og Vin Diesels muskler både veldefineret og detaljerigt. Farverne er klare, kontrasten solid og nuancerne indtagende. Lydsporet drøner ligeledes veloplagt derudaf med en både dynamisk og velbalanceret lydside. Sådan. Hertil kommer et ganske omfangsrigt og godt ekstramateriale.

Der lægges ud med tre korte og lidt ligegyldige slettede scener (2 min.), mens der er  mere guf at hente i en making of, der kigger nærmere på blandt andet bilerne og franchisen (19 min.). Videre er der en firedelt kig på produktionen med alt fra castet, til filmens mange, store scener (i alt ca. 27 min.) og et kig på fire af filmens actionscener (i alt ca. 24 min.).

Man finder videre et tredelt kig på filmens mange køretøjer (i alt ca. 14 min.), et kig på filmens slåskampe (10 min.) og slutteligt et fin og informativt kommentarspor med instruktør Justin Lin. Man kan også se en blot 1 minut længere version af filmen, lidt fjollet. men alt i alt et solidt ekstramateriale, der giver et godt indblik filmens tilblivelse med interviews af både cast og crew.

Ekstramateriale 4/6 4_6 - stars_LILLE | Billede 6/6 6_6 - stars_LILLE | Lyd 5/6 5_6 - stars_LILLE

– ’Synes godt om’ Filmskribenten på Facebook HER. [tabgroup][tab title=”Fast & Furious 6 | Blu-ray-anmeldelse”]
Samlet vurdering 4/6:
4_6 - stars
fast & furious 6 cover
Originaltitel: Fast & Furious 6, USA, 2013
Release: d. 24. september 2013
Instruktion: Justin Lin
Medvirkende: Vin Diesel, Dwayne Johnson, Paul Walker, Michelle Rodriguez, Luke Evans, Elsa Pataky, Tyrese Gibson m.fl.
Spilletid:
130 min.
Udgiver: Universal Sony Picture Home Entertainment[/tab][/tabgroup]