CAROL: Cate Blanchett og Rooney Mara i smuk kærlighedsfortælling

Blu-ray-anbefaling: Det blev til hele seks Oscarnomineringer til Todd Haynes’ elegante drama Carol. Blandt andet til de to hovedrolleindehavere Cate Blanchett og Rooney Mara samt filmens manuskript af Phyllis Nagy. Der faldt dog i sidste ende ingen statuetter af, men pyt nu med det. Det er jo trods alt bare en forgyldt mand.

Filmen udspiller sig i 1950’ernes New York. Her spiller Cate Blanchett den velhavende overklassefrue Carol, der på trods af sine luksuriøse omgivelser er ulykkelig fanget i et forfejlet ægteskab. Men da hun møder den noget yngre Therese – der spilles af Rooney Mara – tændes der nyt lys ikke kun i Carol, men også i Therese.

Carol-anmeldele-blu-ray-01

I 1950’ernes USA er sådan en kærlighed mellem to kvinder dog ikke just nem at have med at gøre – og da slet mellem en gift kvinde og en ung ekspedient. Men når først kærligheden tændes, kan det som bekendt være vanskeligt at slukke igen – hvilket dog også går op for de to kvinder, som må sande, at prisen kan være høj for kærligheden.

Det romantiske drama er baseret på Patricia Highsmiths bog The Price of Salt fra 1952, der delvist er selvbiografisk. Todd Haynes, der tidligere har stået bag Velvet Goldmine, Far from Heaven og Bob Dylan-hyldesten I’m Not There har her elegant bragt den både spændende, skrøbelige og smukke historie til live.

Carol-anmeldele-blu-ray-02

Filmens indbydende og detaljerige univers af 1950’er-New York kommer desuden smukt til sin ret på Blu-ray, hvor billedet står detaljerigt, klart og skarpt hele vejen, mens lydsporet leveres med velbalancerede niveauer, her også med Carter Burwells Oscar-nominerede score, der fint går hånd i hånd med dialogen.

Carol udkommer på dvd og Blu-ray den 14. juli 2016.

Blu-ray-udgivelsen byder desuden på en ok omgang ekstramateriale. Her får man otte små featuretter (i alt cirka 36 min.), der med interviews og behind the scenes-optagelser ser nærmere på blandt andet Blanchett og Mara videre til Haynes og øvrige dele af produktionen. Herudover er der 30 minutter med forskellige interviews med blandt andet Mara, Blanchett og Haynes.

[tabgroup][tab title=” Carol | Blu-ray-anbefaling”]

Carol_DK_BD-cover

Originaltitel: Carol, England/USA, 2015
Release: den 14. juli 2016
Instruktion: Todd Haynes
Medvirkende: Cate Blanchett, Rooney Mara m.fl.
Spilletid: 1 time 58 min.
Distributør: Scanbox Entertainment[/tab][/tabgroup]