[the films of] Christopher Nolan

Så kom turen til Christopher Nolan i Kees van Dijkhuizens fortløbende serie [the films of], hvor Kees klipper sine favoritinstruktørers film sammen til små filmmontager. Jeg har på ingen måde et religiøst forhold til Nolans film, men synes absolut han laver habil Hollywood-underholdning – og denne montage viser fint flere af instruktørens blærede visuelle tricks og voldsomme action-scener.

Inception er habil drømme-action og hans film om Nattens Ridder er pokkers solid superhelte-action (hvor er det dog en svedig åbningsscene i The Dark Knight) – jep, jeg venter spændt på Nolans tredje og sidste Batman-film, The Dark Knight Rises. Men man må ikke glemme hans øvrige film, der alle absolut er værd at se. Den fremragende The Prestige synes desværre en smule overset mellem de to ’Batman’-film, det samme gælder hans fine og eksperimenterende debut Following – og måske det snart er tid til et gensyn med puslespillet Memento og hans remake Insomnia.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ao9yQF5N8QI&feature=player_embedded[/youtube]

– Anvendte film: Following, Memento, Insomnia, Batman Begins, The Prestige, The Dark Knight, Inception.

– Tidligere instruktører i [the films of]: Tim Burton, Ridley Scott, David Fincher, Danny Boyle, Sofia Coppola, Wes Anderson, Michel Gondry, Guy Ritchie, Baz Luhrmann og Pixars film.

– Se [the films of] Ridley Scott HER og Tim Burton HER.
– Se alle indslag i serien [the films of] på Kees YouTube-kanal HER.
– Se også: Quentin Tarantinos film på under 3 minutter
– Læs min anmeldelse af Inception: Drømmeaction for fuld udblæsning.