‘The Creator’ leverer et yderst fascinerende science fiction-univers

Storslået science fiction på 4K Ultra HD: Det er et yderst både smukt, dragende og fascinerende science fiction-univers, jeg bliver opslugt af med den både tankevækkende og underholdende ‘The Creator’. Her står den på en brutal krig mellem kunstigt intelligente robotter og menneskene. Vi befinder os med andre ord i en dystopisk fremtid midt i krigen mellem AI og menneskeheden.

Her møder vi den tidligere agent Joshua, der forsøger at finde fodfæste i livet efter en tragedie ramte ham. Hans liv bliver dog kune slået ud af kurs i en ny retning, da han takker ja til at finde frem til og dræbe den mystiske skaber af den kunstige intelligens, som menneskeheden ligger i krig med. Vil det mon lykkedes for Joshua at redde menneskeheden fra udryddelse?

Det er de helt store tematikker, der sættes i spil med ‘The Creator’. Bl.a. spørgsmålet om, hvad det vil sige at være menneske. Hvad er godhed og hvad er ondskab. Hvor kommer det fra? Selvom her dog er tale om nogle universelle og tanketunge temaer, så underminerer det ikke filmens underholdningsværdi, men giver blot strabadserne yderligere pondus.

‘The Creator’ er instrueret Gareth Edwards, der i den grad har styr på sin fremtidsversion. Han spillefilmsdebuterede med den intense ‘Monsters’, mens monstrene blev endnu større i hans dejligt dystre ‘Godzilla’ og senere stod den på lyssvær med den yderst vellykkede spin-off ‘Rogue One: A Star Wars Story’. I front som Joshua finder man karismatiske John David Washington.

4K Ultra HD og ekstramateriale: Det dragende fremtidsunivers med bl.a. sine smukke naturscenerier og seje robotter kommer flot til sin ret på 4K Ultra HD-udgivelsen. Farverne er mættede, konstrasten solid og detaljerne skarpe. Lydsiden sidder lige i skabet med engagerende klarhed og god bund samt tydlige top. Ekstramaterialet består af en the making of. Filmen følger også med på Blu-ray.

‘The Creator’ udkommer på dvd, Blu-ray og 4K Ultra HD den 15. januar 2024.