Lukas Moodysson vender tilbage til kollektivet med ‘Tillsammans 99’

Kollektiv på Blu-ray: I 2000 lavede den svenske filmskaber Lukas Moodysson det fine, morsomme og satiriske drama ‘Tillsammans’, der fulgte en umage flok af mennesker, der boede sammen i et kollektiv i 1975. Med hans nye film ‘Tillsammans 99’ følger han nu op på den i dag 24 år gamle film, når turen går tilbage til filmens univers, hvor året er blevet 1999. For hvordan står det mon til med kollektivet?

Det viser sig, at kollektivet i den grad er skrumpet. Faktisk der kun to personer tilbage, nemlig Göran og Klasse. Henholdsvis venligheden selv og så en, der væver kludetæpper. Men den stille hverdag vendes snart på hovedet for de to, da Klasse nemlig i al hemmelighed vælgter at sende invitationer ud for at holde Görans fødselsdag.

Det betyder hverken værre eller bedre end, at det gamle kolletiv nu bliver genforenet til fødselsdagen. Hvordan mon denne genforening vil forløbe? Vil gamle stridigheder blusse op? Vil nye venskaber spirre? Og hvad er der i det hele taget sket i de mellemliggende mange år med dem alle?

For ja, hvad er der sket i deres liv siden sidst? Er det gået godt eller dårligt for dem? Hvem blev en kendt forfatter. Hvem havnede på psykiatrisk afdeling? Og lever drømmene fra 70’erne mon overhovedet stadig? Det kan du finde ud af ved at tage turen tilbage til kollektivet, der blev stiftet i 1975 og genforenet i 1999 med Lukas Moodysson ‘Tillsammans 99’.

‘Tillsammans 99’ udkommer på dvd og Blu-ray den 5. februar 2024.