‘Anyone But You’ leverer forglemmelig komik og halvbagt romantik

Biografanmeldelse: Der er nu intet så skønt som en vellavet romantisk komedie med veloplagt komik og underholdende kærlighedsforviklinger. Med ’Anyone But You’ er det netop, hvad der sigtes efter, når vi møder to unge og smukke mennesker, der går kærlighedsskævt af hinanden i perfekte omgivelser af rigdom, australsk skønhed og menneskeligt overskud.

Inden vi dog ankommer til Australien, har vi mødt Bea, der ved et tilfælde møder Ben i køen på en café. Et morsomt og sødt møde komplet med akavethed og flirtende gnister, der fører til en perfekt date med overnatning og kærlighedskemi. Men deres veje skilles på kikset vis, hvilket afføder misforståelser, hvorfor de to snart bliver ærkefjender.

Skæbnen vil dog, at de to støder på hinanden et halvt år senere, da familie og venner på kryds og tværs fører Bea og Ben til det samme bryllup i Australien. Herfra står den på kærligt rænkespil fra familie og venner samt fra Bea og Ben selv, hvor alle har hver deres agendaer om enten at føre de to sammen eller splitte dem ad. Med andre ord et klassisk setup til en romcom.

Desværre kommer strabadserne bare ikke rigtigt udover rampen eller helt vellykket i mål. Et comic relief i form af en kliché af en australsk surfer dude gør det ikke alene. Der er dog heldigvis ganske god kemi mellem Sydney Sweeney og Glen Powell som Bea og Ben. De har umiddelbart haft det ret så sjovt i rollerne, hvilket smitter fint af på mit humør.

Det er dog svært ikke at blive bare en smule irriteret på de tos egoisme, da de udmærket er klar over, at de er ved at stjæle billedet fra bryllupsparret og herved spolere både festen og den gode stemning. Ja, grow up, får jeg lyst til at sige. Men så igen, kærlighed er en lusket sag. Dog ikke mere lusket end, at jeg allerede fra filmens start kan se, hvor historien går hen.

Fortællingen rammer alle forudsigelige takter undervejs, hvilket suger engagerende overraskelsesmomenter og en uforudsigelighed ud af løjerne. ’Anyone But You’ er kort fortalt en lidt halvbagt affære, der dog reddes ok fint af en komisk veltimet Sydney Sweeney og en tilpas smørret Glen Powell. Desværre ender kærlighedsknuderne som en forglemmelig sag.

’Anyone But You’ får 3 ud af 6 stjerner:

‘Anyone But You’ har biografpremiere den 25. december.