‘Sound of Freedom’ er et ubærligt kig ind i børnehandel

Biografanmeldelse: Det er virkelig en forfærdelig historie, der fortælles i det højspændte drama ’Sound of Freedom’, som er baseret på en ubærlig sand historie. Filmen handler om noget så umenneskeligt som handel med og kidnapning af børn til sexhandel. Man følger den dedikerede efterretningsagent Tim Ballard, der gør alt for at sætte en stopper for denne mishandling af tusindvis af børn.

Han er en martret mand af det, han i sit arbejde har set. En sjæl, der er revet itu. Han er ægtemand og far til en stor børneflok. Kontrasten mellem hans familieliv og arbejdslivet kunne ikke være større. Det er da også på mange måder en skrækkelig historie, man er vidne til, når Tim Ballard drager på en mission med livet som indsats i forsøget på at redde hundredvis af børn.

Turen går til Columbia, hvor menneskehandelen bl.a. holder til. Det er starten på en stor aktion, der skal sætte de mange børn fri og folkene bag fanges for deres kyniske handlinger. Filmens dybt tragiske og alvorlige emne bliver desværre meget ofte søbet ind i bl.a. kværnende strygere på lydsiden.

Historien banker altså ikke videre elegant sine pointer fast, hvor et følelsesmæssigt indblik i de medvirkende ikke helt får det gribende liv, der sigtes efter, men er meget overfortalt. Jeg forstår bestemt godt filmens absolut berettigede indignation mod handlen med børn. Desværre er det bare tungt og klodset fortalt, hvor jeg på trods mærker vreden pible i mit indre.

Jim Caviezel giver da også et intenst portræt af Tim Ballard med et plaget blik i øjnene. Han er ødelagt, men jagter håbet i en verden af ondskab og ødelagte skæbner. Der er ingen vindere her, hvilket er en tragisk pointe, der dog bare tvinges igennem med store bogstaver. De onde er mere end onde, hvilket bestemt står i deprimerende kontrast til uskylden selv i skikkelse af børnene.

’Sound of Freedom’ kan mest af alt pga. sin historie grundet i virkeligheden ikke undgå at gøre indtryk. Desværre fortælles det hele bare tungt, hvor hver en pointe og følelse bøjes i neon og skæres ud i tykt pap. Ganske vist er det en vigtig virkelighed, der ligger til grund for og fortælles i filmen, men som film rammer den firkantet og overforklarende ind i egen indignation og pointer.

’Sound of Freedom’ får 3 ud af 6 stjerner:

’Sound of Freedom’ har biografpremiere den 2. november.