Et grumt marked, slasher-gys og 90’er-gru på Blodig Weekend

Blodig Weekend 2023: Andensidste dag på dette års udgave af filmfestivalen Blodig Weekend i Empire Bio var fyldt med gru, ballade og skræmmende god stemning.

Udover lørdagens film på programmet, var der også det tilbagevendende Collector’s Market, som i år var rykket ind i biografens tilstødende lokaler og her kunne indtage endnu mere plads til de mange stande. FEDT!

Her kunne man købe alt fra gysende film, afblegede knogler og merchendise til grumme tegneserier, VHS-bånd og monstermasker. Der var også en blodig gyserquiz, som jeg dog ikke turde være med til.

Derimod nuppede jeg samtlige fire film på programmet. Først den desværre ikke helt vellykkede high-school-teen-slasher-med-et-overnaturligt-twist ’Departing Seniors’, hvor man i filmens to hovedroller som vennerne Jarvier og Bianca dog fandt charme og god dynamik.

De to var med til at løfte filmen, der på trods af sine mangler havde fint fortalte problematikker på banen, så som ung kærlighed, en tumlen med identitet og problemer ved netop at stå ved den, man er. Gyset udeblev dog lidt og endte mere komisk end skræmmende.

Efter visningen blev instruktør og medforfatter Casper Balslevs herlige kortfilm ‘802 A Heavy Metal Bedtime Story’ vist. Han var selv til stede for at introducere filmen, hvilket var en fornøjelse.

Det samme var filmen om to outsidere iført corpsepaint langt ude på bøhlandet. En rockende kortfilm om venskab og heavy metal, der var stemningsfuldt filmet af Marcel Zyskind. Ja, en virkelig fin start på lørdagens filmvisninger.

Herefter gik turen tilbage til 1930’ernes USA, hvor man i den symboltunge og visuelt legende ’Where the Devil Roams’ møder en karnevalsfamilie i deres omrejsende tivoli. Herfra stod den løse lemmer, kropslig forrådnelse og skønne freaks.

Selvom der var sine grotesk smukke momenter i særligt filmens visuelle udtryk, så endte det med at blive en lidt halvkedelig oplevelse sine mange lækre freaks og bizarre historie til trods.

Det var dog virkelig fint, at tre fra den såkaldte ’The Adams Family’, som stod bag filmen, var med til visningen med en efterfølgende Q&A, hvor de kunne åbne mere op for filmen og deres tanker bag.

OG SÅ! Nu gik turen ind i biografens blodklæge mørke til et skønt 90’er-gensyn med Martin Schmidts teen-slasher ’Sidste Time’ fra 1995. Det var en fornøjelse at se den på et stort lærred med et veloplagt publikum, der både gøs og grinte undervejs. Sådan!

’Sidste time’ er stadig her 28 år senere en skøn tidslomme af gys, ungdomsdynamikker og ganske gode mord. Efter filmen deltog både Martin Schmidt samt skuespillerne Mette Bratlann og Laura Drasbæk i en oplagt Q&A med røverhistorier fra optagelserne med mere.

Bl.a. kunne Martin Schmidt fortælle, at han og manuskriptforfatteren på filmen, Dennis Jürgensen, var blevet kontaktet af filmproduceren på den originale film, Regner Grasten, med tanke på at lave en genindspilning. De havde dog takket pænt nej, da de ikke selv umiddelbart var tiltænkt at stå bag.

Lørdagens filmprogram sluttede med ’The Sacrifice Game’, der begynder stærkt i 1970’erne, hvor en sektlignende gruppe mordere slagter et uskyldigt par i juledagene. Brutalt og dynamisk fortalt.

Helt lige så vellykket forblev eskapaderne desværre ikke ved med at være i en film, der ellers havde skønne elementer i spil, så som dæmonopvækkelse og en flok blodtørstige hippier, der indtager en pigeskole, hvor de starter en grum katten-efter-musen-leg med to tilbageværende piger på skole i julen samt deres lærer og hendes kæreste.

Filmen mister en smule fokus, mens historien tabte noget af den energi, der ellers blev lagt for dagen. Det var dog fedt med en Q&A med filmens producer Heather Buckley efter filmen, hvor hun kunne fortælle lidt mere om arbejdet med og omkring ’The Sacrifice Game’.

Men ja, bare rolig. Det er kun søndag. Hvilket betyder, at der stadig er film tilbage på Blodig Weekend. Faktisk er der i dag hele fem titler og et par kortfilm på programmet. Kig forbi!

Se hele programmet for Blodig Weekend her.