Retro-vampyrer, sjasket kannibalisme og olm ondskab på Blodig Weekend

Blodig Weekend 2023: Fredagen på filmfestivalen Blodig Weekend i Empire Bio sluttede med et vampyr-vidunderligt brag. Nemlig med en 25-års jubilæumsvisning af det danske vampyrgys ‘Nattens engel’, hvor en god del af holdet bag og foran kameraet ved til stede. Skønt!

Men inden dagens lukkefilm, var der to øvrige titler på fredagens program. Først kannibalsjaskeren ’Feed Me’. En underlig størrelse.

Man fandt nemlig i rollen som kannibal den excentriske og komiske karakter Lionel Flack, mens hans selvvalgte offer Jed overordnet blev spillet dramatisk alvorligt.

Det modsætningsfulde i karaktererne gav deres bizarre relation en dejligt underlig vibe. At historien så blev en smule ufokuseret, mens momentum vaklede lidt undervejs, opvejes af herligt sjaskede amputationsscener, mens Neal Ward gjorde god og løjerlig figur som Lionel.

Ved dagens anden film var der i den grad skruet ned for det blodsjaskede, men op for grum atmosfære i ’Raging Grace’. En elegant fortalt og filmet fornøjelse.

Man mødte her den illegale, filippinske immigrant Joy, der med sin lille datter Grace tager bolig hos Joys nye arbejdsgiver som hushjælp i et stort og gotisk kringlet palæ. Husets mørke og fortid husede dog grumme hemmeligheder.

Instruktør og manuskriptforfatter Paris Zarcilla formår på isnende indtagende vis at forene både det usete og usagte onde med interessante karakterer, nervepirrende spænding og en snigende olm opbygning af sin historie helt ind i mørket.

Herefter blev der igen skriftet gear. Fra film fra henholdsvis 2022 og 2023, gik turen nu tilbage til 1998 med ‘Nattens engel’, som med ambitiøst vingefang favnede sine seje vampyrer, blodige optrin og underholdende skududvekslinger.

Filmen har en vild rolleliste med navne som bl.a. Thomas Bo Larsen, Nikolaj Coster-Waldau og Mads Mikkelsen i mindre roller, videre til bl.a. Maria Stokholm og Tomas Villum Jensen, mens Ulrich Thomsen er med i en cool rolle med solbriller, en smøg i flaben og en pistol i hver hånd.

Netop Ulrich Thomsen var blandt gæsterne ved filmens visning sammen med bl.a. andre skuespillere, producere og medforfatter og instruktør Shaky González.

Det var en i ovenud skøn filmfest at se den monsterlækre, flotte og underholdende ’Nattens engel’ på et stort lærred og i en fyldt sal med efterfølgende Q&A med holdet.

Tak for en i særdeleshed stor aften og blodig film. Kæmpe god stemning!

Blodig Weekend fortsætter i dag lørdag med bl.a. et grumt marked, en blodig quiz og endnu flere film. Kig forbi!

Læs mere om Blodig Weekend og se hele festivalens program her.