Blikkenslageren i animeret hopla i ‘The Super Mario Bros. Movie’

Animation på 4K Ultra HD: Mange kender helt sikkert Nintento-spillet med Mario og Luigi, der hopper, løber og flyver sig igennem diverse farverige baner i det sprudlende computerspilsunivers. Med ‘The Super Mario Bros. Movie’ er de to blikkenslagere nu gået til animationsfilmen, hvor de tager publikum med på en kulørt rejse gennem Svamperiget.

Det gælder her for de to bedste venner og brødre med de legendariske overskæg at redde prinsesse Peach fra den ildspygende skurk Bowser. På rejsen finder man også den lille svamp Toad, som man ligeledes kender fra de mange spil, som det efterhånden er blevet til i Nintendo-land for Mario-brødrene.

Her er altså som bekendt ikke tale om en live action-film, som verden så tilbage i 1993 med titlen ‘Super Mario Bros.’, der havde Bob Hoskins i rollen som Mario, mens John Leguizamo portrætterede Luigi. Skurken King Koopa blev her spillet af ingen ringere end Dennis Hopper. Den film har bestemt sin egen særegne charme, selvom den ganske vist bl.a. visuelt ligger et godt stykke fra de farverige spil.

På rollelisten til animationsfilmen finder man ligeledes store nutidige navne. Bl.a. indfinder Chris Pratt sig som stemmen bag Mario, Charlie Day er Luigi og Anya Taylor-Joy er prinsesse Peach, mens skurken Bowser har stemme af Jack Black med flere. Med andre ord ret så stærke skuespillere.

Så hvis man er fan af Mario & co. samt naturligvis computerspillene, så er det her jo måske nok en film, der er værd at have for øje. Den ligner i hvert fald om ikke andet langt mere det sjove univers, som man vil forbinde med de ikoniske computerspilskarakterer.

4K Ultra HD: Udover at filmen her udkommer på det billed- og lydoptimerede 4K Ultra HD-format, så medfølger den også på Blu-ray. Det er dog naturligvis i 4K Ultra HD, at animationsløjerne i den grad kommer til deres ret i velskabte farver, solid kontrast og indtagende detaljer, mens også lydsporet er veldefineret, fra sin klare top til sin dybe bund.

‘The Super Mario Bros. Movie’ udkommer på dvd, Blu-ray og 4K Ultra HD den 6. juli.