Nicolas Cage leverer vampyr-ballade og blodig sjov i ‘Renfield’

Nicolas Cage på Blu-ray: Dagen måtte jo komme, hvor den alsidige og karismatiske Nicolas Cage skulle spille selveste grev Dracula. Ganske vist stiftede han i 1988 bekendtskab med vampyrmyten i den satiriske ’Vampire’s Kiss’, som en mand, der tror, han er ved at blive til en vampyr. I gyserkomedien ’Renfield’ er det den ægte vare, som foldes sorthumoristisk og blodsjaskende ud.

Det er dog ikke Dracula, som er filmens hovedperson. Her finder man hans underdanige tjener Renfield, som efter årtiers slid, slæb og drab for sin herre er ved at være godt træt af sin rolle som undersåt. Han forsøger nu at undslippe det giftige og destruktive forhold. Det er naturligvis lettere sagt end gjort. Den står derfor snart på splattet ballade og skydegale kriminelle.

I midten af det hele er den stakkels Renfield fanget med både sin blodsugende herre og byens kriminelle på nakken. Det er ikke nemt at være Renfield, som da også går i terapigruppe for folk i usunde relationer. Det synes ikke just at være den store hjælp, når relationen er til den mægtige Dracula. På sin søgen efter frihed, gøres Renfield selskab af den søde betjent Rebecca. Måske hun er løsningen?

’Renfield’ disker veloplagt op med rapt skrevet og velleveret dialog, hvor også kropskomikken rammer morsomt plet. Det ser man i bl.a. voldelige blodsudgydelser med eksploderende hoveder og afrevne lemmer, der i næste nu bruges som våben. Hertil kommer en dynamisk Nicolas Cage, som i den grad lader til at have haft en fest mest af spille den slibrige Dracula. Han er skøn.

Her er måske ikke just tale om en ny opfindelse af vampyr-myten eller gyserkomedien – der er mere komedie end gys – men de tempofyldte strabadser leveres med smittende energi, hvor bl.a. Nicholas Hoult som Renfield og Awkwafina som Rebecca også er godt selskab, mens Ben Schwartz er møgbelastende god som karikeret kokain-skurk. Nicolas Cage stjæler dog alle sine scener.

Med sine 90 velbrugte minutter kender ’Renfield’ sin besøgstid. Det handler om at underholde og holde den blodige skrue i vandet. Der er måske lidt ridser i den ellers ferme vampyr-komedie, men sine skavanker og ikke altid lige velleverede jokes til trods, ramte løjerne mig med sin blodige charme, en dejligt grotesk historie og ikke mindst en viril Nicolas Cage. Han er hele filmen værd.

’Renfield’ udkommer på dvd og Blu-ray den 24. august.