Gyset ‘Cobweb’ ramler småklodset ind i sin larmende finale

Biografanmeldelse: Der kommer underlige bankelyde inde fra væggen på den 8-årige Peters værelse. Han banker tilbage og får bankelyde som svar. Men er det blot Peters livlige fantasi, der spiller ham et puds eller er der noget andet på færde? Han løber ind til sin mor og far for at søge trøst. Det må være Peters fantasi, konkluderer mor og far.

Men de underlige lyde stopper ikke, mens Peters mor og far stille og stødt synes at have andet end gode hensigter med deres dreng. Men hvad er det egentlig, som sker i husets skygger? Er mor og far onde? Det er spørgsmålene i gyserfilmen ’Cobweb’, der tager sit publikum med ind i en drengs verdenssyn af mareridt og onde drømme. Der hvor fantasien måske er lige fantasifuld nok.

Gruen og uhyggen er således sat på stemningsfulde skinner med mystiske bankelyde, mørke nætter og skumle forældre. Ja, er der noget mere skræmmende i verden for en lille dreng end pludselig at nære mistillid til sin mor og fars gode hensigter? Desværre forløser instruktør Samuel Bodin ikke lige vellykket sin ellers i udgangspunktet urovækkende fortælling.

Konstruktionen af de dystre scener afstedkommer ikke tilstrækkeligt med gys, mens et par forudsigelige jump scares ikke hjælper. Det sagt, så fungerer gyset til tider nærmest som et ondt eventyr, der mere hører til brødrene Grimms verden end virkelighedens. Det kunne med fordel være dyrket endnu mere. I stedet lander filmen i en generisk og unødvendig overgearet finale.

Men bl.a. finder man som den forskræmte Peter en god Woody Norman, som imponerede i dramaet ’C’mon C’mon’ overfor Joaquin Phoenix. Samme stærke manuskript og interessante karakter, har det unge talent ikke at arbejde med her. Han er dog bestemt god. Det samme er de noget underlige forældre i skikkelse af tvetydige Lizzy Caplan og nærmest diabolske Anthony Starr.

’Cobweb’ lykkedes altså sine steder fint med at stable olm atmosfære på benene i familiens hus, mens det ondt dunkende eventyr titter dragende frem fra skyggerne. Woody Norman er god som Peter og løfter mig med sit nærvær og store øjne fint ind i sin verden. Desværre tør filmen ikke helt at tro på sin snigende uhygge og ramler ind i en unødvendigt larmende sidste del.

’Cobweb’ får 3 ud af 6 stjerner:

’Cobweb’ har biografpremiere den 24. august.