‘Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves’ er et charmerende eventyr

Biografanmeldelse: Der venter en både farefuld, kulørt og ikke mindst underholdende færd, når man i den veloplagte og komisk vellykkede ’Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves’ møder en lille og umage gruppe af eventyrere, der ender på en vild mission i jagten på et helt særligt objekt, så de kan redde dagen og vejen samt måske endda rette op på fortidens fejl.

I front for foretagendet – baseret på spillet af samme navn – finder man den charmerende tyv Edgin, der gøres følgeskab af den uheldige troldmand Simon, den seje krigerinde Holga og den unge Doric, der kan forvandle sig til diverse dyr. Deres rejse for at besejre den grådige og magtfulde Forge tager dem rundt i et mægtigt og fortryllende rige af udfordringer, sære skabninger og medrivende magi.

Således ruller fortællingen sig fra den ene actionscene til den næste, alt imens det rappe manuskript leveres dynamisk af de medvirkende, der alle ser ud til at have haft en fest med at lave filmen. Deres engagement og energi smitter på frydefuld vis. Chris Pine udgør en karismatisk Edgin, som med et traume i bagagen forsøger at rette op på fortidens fejl og skabe sig en bedre fremtid.

Michelle Rodriguez er hårdtslående cool som Holga og er en dynamisk modvægt til den meget lidt kampdygtige Edgin. Justice Smith bringer elskelig kejtethed til gruppen som den udfordrede troldmand, mens Sophia Lillis er et lifligt pust af friskhed i firkløveret, der i form af sig selv og bl.a. både en uglebjørn (!) og en slange bruges opfindsomt imod fjender og andre udfordringer.

Kort fortalt drukner den karaktermæssige og sjove kerne ikke i filmens mange og ofte episke kampe, der involverer alt fra drager til troldkvinder og talende lig. Eskapaderne løber dog undervejs ind i lidt problemer med sin ellers ganske tempofyldte fremdrift med en spilletid på 2 timer og 14 minutter, hvor bl.a. noget af den ellers fint eksekverede finale virker en kende uforløst.

Men filmens fodfejl til trods lever og overlever løjerne bl.a. i kraft af netop sine veloplagte karakterer samt det kulørte opbud af action, det selvom der går lidt fortællermæssigt trummerum i den undervejs. Men bl.a. er en karismatisk og dejlig slesk Hugh Grant som Forge også et herligt bekendtskab, mens han gøres selskab af en ganske skræmmende Daisy Head som kynisk troldkvinde.

’Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves’ får 4 ud af 6 stjerner:

’Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves’ har biografpremiere den 30. marts.