‘Missing’ er et plotlegende mysterium i en digital tidsalder

Biografanmeldelse: Vi oplever meget af verden omkring os via en skærm. Bl.a. gennem computeren og ikke mindst ens smartphone. Vi efterlader os hele tiden digitale spor, hvor end vi færdes. Det gennem bl.a. netop ens smartphone. Men vi bliver også set og filmet af overvågningskameraer, mens vi selv fodrer nettet med oplysninger om bl.a. familie, venner og uddannelse på eksempelvis Facebook.

Det er vores digitale tidsalder, der i thrilleren ’Missing’ bliver leget med i selve fortællingens form – og herigennem også i måden, hvorpå filmens mysterie foldes ud. Vi oplever nemlig hele filmen via skærme. Fra computere og overvågningskameraer til smartphones. På Facetime, Twitter, Snapchat, TikTok, Facebook og i det hele taget ude på det store internet.

For da teenageren June får at vide, at hendes mor og kæresten er forsvundet på en romantisk ferie, starter mysteriet. Foran computeren og via hendes smartphone. June sidder nemlig i Los Angeles, mens ferien gik til Columbia. Nu må June på kreativ vis forsøge at finde ud af, hvad der er sket, da bl.a. tungt, internationalt bureaukrati ikke går nær så hurtigt, som hun kunne ønske sig.

June griber straks computer og telefon, hvor vi som publikum kun ser skærmene. Fra når hun bl.a. snakker med politiet eller dykker ned i internettet for at følge de digitale spor, som hendes mor og kæresten har efterladt sig. Filmens form er ret interessant, men bliver også lidt en underlig og distanceskabende hinde mellem mig og dramaet på de mange skærme, som suser forbi mine øjne.

Storm Reid er heldigvis engagerende som June, der går egne veje i jagten på at finde sin mor. Desværre er mysteriets plotmæssige krumspring ikke altid helt så svære at gennemskue, mens filmens afsluttende del desværre forfalder til en smule generisk spænding. ’Missing’ fungerer på trods ok godt som spændingsfilm, men kommer bl.a. ikke følelsesmæssigt helt derhen, hvor der sigtes efter.

’Missing’ får 3 ud af 6 stjerner:

’Missing’ har biografpremiere den 23. februar.