Den dybt charmerende ‘C’mon C’mon’ er ren filmisk fryd

Biografanmeldelse:­ Hvordan var det nu lige at være barn? Hvordan så man på de voksne? Hvordan så verden ud? Hvordan så fremtiden ud? Det er med et barns udsyn på verden og klodens fremtid, at den varme, morsomme og rørende ’C’mon C’mon’ får liv. Det i forholdet mellem en voksen og et barn. Et spirende venskab, det ganske enkelt er pokkers medrivende at følge.

Man møder her den midaldrende journalist Johnny, der rejser rundt i USA for at interviewe børn om netop deres forhold til verden og herunder fremtiden. Han har dog aldrig selv fået børn. Da han imidlertid skal tage sig af sin nevø Jesse over en længere række dage, står han pludselig midt i et barns virkelighed, der er et noget andet sted at befinde sig end i rollen som interviewer.

Joaquin Phoenix er både morsom, klodset og klog som Johnny, mens Woody Norman er et sandt fund som Jesse. Han har en helt naturlig tilstedeværelse i fortællingen og i samspillet med en ligeledes engagerende Phoenix. De to sammen er et skønt selskab at være i, hvor tanker og følelser udveksles og venskabet vokser frem.

Jesse kommer med et par skeletter i familieskabet, mens hans mor også har sit at slås med, mens Johnny tager sig af hendes søn. Det skaber en fin dramatisk tyngde i historien, der således både rummer livets alvor og modsætningen i form af en velafstemt humor og lethed. Det er en meget menneskelig film, jeg her bliver en del af, hvor historien foldes ud i smukt komponeret sort/hvid.

Jeg bliver med ’C’mon C’mon’ sendt direkte ind i filmens liv og kommer herigennem også ind på livet af mig selv som barn. Gennem Jesse og Johnny får jeg desuden et nuanceret indblik i de følelser, bekymringer og tanker, der knytter sig til både en voksen og et barns verdenssyn. De to sammen skaber kort fortalt en gribende ramme om filmens drama.

Instruktør og manuskriptforfatter Mike Mills er med ’C’mon C’mon’ lykkedes at fortælle en vedkommende historie om både forholdet mellem voksen og barn, men også de forskellige livsperspektiver, man finder hos begge parter. Blandt andet også, hvordan børn både kan og skal udfordre voksnes måske nok af og til noget fastgroede tanker og idéer om verden.

’C’mon C’mon’ får 5 ud af 6 stjerner:

’C’mon C’mon’ har biografpremiere den 21. april.