‘The King’s Man’ har action-schwung og Rasputin som trumfkort

Biografanmeldelse: Med en karismatisk Ralph Fiennes i front folder instruktør og medforfatter Matthew Vaughn sin tredje film i Kingsman-serien veloplagt ud. Dette tredje kapitel om de velklædte og kampklare gentlemen er dog ikke en fortsættelse til de to andre film, men en forhistorie, der under titlen ’The King’s Man’ sender publikum tilbage til 1902, hvor fortællingen denne gang tager sin begyndelse.

Her dirrer stormagternes stridigheder på kryds og tværs af kloden, mens der i skyggerne blandt tyranner planlægges en omsiggribende krig, der vil betyde døden for millioner af mennesker. Denne krig må og skal naturligvis stoppes. Her træder netop en stoiske Ralph Fiennes ind på scenen i skikkelse af den elegante og yderst velklædte Orlando Oxford.

Under hans vinger finder man den unge søn Conrad, der er ivrig efter at bevise sit værd for sit fædreland. Han vil drage ud i verden og i krig for at tjene sit land og gøre en forskel. Dette huer absolut ikke farmand Orlando. Således fortælles også historien om et svært far-søn-forhold, hvor tematikker som skæbne, rastløs ungdom og plaget erfaring er i spil.

Desværre brænder sønnen ikke videre igennem i skikkelse af den her lidt anonyme Harris Dickinson. Det er en skam og lægger en dæmper på en ellers fin far-søn-relation. Ralph Fiennes opretholder dog hele vejen sit intense nærvær og sin karisma, hvor han får herligt modspil af bl.a. og ikke mindst Rhys Ifans, der giver den fuld og vild pedal som den onde Rasputin.

Når først Rasputin og Oxford krydser klinger, så synger action-fuglene for fuldt schwung. En sand fornøjelse. For selvom filmen med sine 2 timer og 11 minutter ikke helt formår at holde hjulene lige veloplagt i sving, så er her heldigvis langt overvejende tale om et underholdende kapitel i serien, der bl.a. adskiller sig fra de to øvrige ved ikke at spille nær så meget på gakket humor og kulørt overdrev.

Dermed ikke sagt, at her ikke er morsomme øjeblikke eller skøre idéer, men helt så tegneseriekulørt er det ikke, hvilket for filmen her fungerer rigtigt godt. ’The King’s Man’ er med andre ord en ganske velafbalanceret actionfilm udi humor og drabelige nærkampe, hvor Ralph Fiennes og Rhys Ifans stjæler billedet i samspil med de velkoreograferede action-sekvenser og flotte billeder.

’The King’s Man’ får 4 ud af 6 stjerner:

’The King’s Man’ har biografpremiere den 16. januar.