Legenden Harvey Keitel er en pensioneret gangster i ‘Lansky’

Hollywood-legende på Blu-ray: Den i dag 82-årige skuespiller-legende Harvey Keitel har en i særdeleshed legendarisk række af film på sit CV, der tæller mere end imponerende 150 roller. Vildt! Tænk blandt andet blot på titler som ‘Mean Streets’, ‘Taxi Driver’ og ‘The Last Temptation of Christ’, videre til eksempelvis også ‘Thelma & Louise’, ‘Reservoir Dogs’ og ‘Bad Lieutenant’.

Listen fortsætter med alsidige roller i andre film som ‘The Piano’, ‘Rising Sun’ og ‘Pulp Fiction’ samt ‘Smoke’, videre til ‘From Dusk Till Dawn’, ‘Moonrise Kingdom’ og ‘Youth’ med mange flere. Ganske enkelt en imponerende filmskat. Nu er legenden så at se i rollen som en pensioneret gangster i Eytan Rockaways biografiske krimi-drama ‘Lansky’, der er udkommet på Blu-ray.

I det biografiske drama spiller Harvey Keitel titelkarakter Meyer Lansky. En aldrende mand, der efterforskes af selveste FBI, da de har ham under mistanke for at have gemt millioner af dollars væk over de seneste mere end 50 år. ‘Lansky’ bliver således historien om en pensioneret gangster, som nu fortæller sin livshistorie om et liv som chef for det såkaldte National Crime Syndicate.

Rollelisten byder udover på en altid karismatisk Harvey Keitel den berømte gangster også på bl.a. Sam Worthington, AnnaSophia Robb, Minka Kelly, David James Elliott og John Magaro. Filmen er dog uden tvivl Harvey Keitels. Han er i min optik altid et kig værd – og kombinationen af Harvey Keitel og en gangster-fortælling taler i hvert fald lige ind i mit filmhjerte.

Den polskfødte Meier Suchowlański aka Meyer Lansky levede fra 1902 til 1983 og blev således altså 80 år gammel, hvor han i sit voksne liv levede i USA, hvor han blev kendt som den såkaldte “Mob’s Accountant”. Altså mafians revisor. Det er Lanskys historie, der gennem Harvey Keitels gangster-portræt bringes til live.

Blu-ray-udgivelsen af ‘Lansky’ byder udover filmen også på en smule ekstramateriale. Her kan man således dykke lidt yderligere ned i filmen med blandt andet en making of-featurette og en featurette om netop Harvey Keitel.

‘Lansky’ udkommer på dvd og Blu-ray den 18. januar.