Den blinde hævner er tilbage i gyseren ‘Don’t Breathe 2’

Intensitet på Blu-ray: Lad mig blot til en start sige, at jeg i den grad blev grebet godt og grundigt af Fede Alvarez’ intense gyser ‘Don’t Breathe’ fra 2016. Det var en både nervepirrende, velfortalt og dejligt brutal film, der desuden båd på sin del af urovækkende bizarre scener, hvor man følger tre unge indbrudstyve få deres at se til, da de bryder ind hos en blind mand, der viser sig ikke at være videre hjælpeløs, selvom han altså intet kan se.

Nu er den blinde mand og tidligere soldat så tilbage i opfølgeren ‘Don’t Breathe 2’, der dog ikke er instrueret af Fede Alvarez, men derimod Rodo Sayagues, som ligeledes får sin spillefilmsdebut som instruktør. Det er dog atter en intimiderende Stephen Lang, man finder i rollen som den blinde mand.

Denne opfølger udspiller sig i årene efter begivenhederne i den første film, hvor man nu finder den blinde mand, der også går under navnet Norman Nordstrom, forsøger at leve et tilbagetrukket og stille liv. Det er dog nemmere sagt end gjort, da hans mildt sagt dystre fortid pludselig indhenter ham.

I kraft af, at Norman er blind, så spiller blandt andet lyd en væsentlig rolle i fortællingen – ikke mindst stilhed. For Norman må blandt andet netop bruge sine ører, når hans øjne nu ikke fungerer. Netop lydens tilstedeværelse eller mangel på samme, finder man også i andre nyere gyserfilm som blandt andet den nervepirrende ‘Hush’ samt både ‘A Quiet Place’ og ‘A Quiet Place 2’.

Hvis du som jeg var begejstret for den første ‘Don’t Breathe’, så er der jo nok ingen vej udenom denne opfølger. For hvordan mon livet for Norman arter sig videre efter netop den første films brutale eskapader? Jeg er i hvert fald en sucker for filmens gysende hovedkarakter.

Blu-ray-udgivelsen byder udover selve filmen også på en lille omgang ekstramateriale. Man kan således dykke lidt yderligere ned i filmen, da man her blandt andet finder en alternativ slutning på filmen, videre til en lille håndfuld featuretter, der ser nærmere på forskellige aspekter af filmen, hvor man endvidere også får et kommentarspor med filmskaberne bag.

‘Don’t Breathe 2’ udkommer på dvd og Blu-ray den 31. januar.