Will Smith er en ukuelig tennistræner i den glatte ‘King Richard’

Biografanmeldelse: Det er sådan set ikke fordi, at fortællingen om de to nu legendariske tennisikoner Venus og Serena Williams ikke er interessant. Jeg mener, her er bl.a. både familiedrama, søskende-misundelse, vedholdende passion og et farforhold i centrum i skikkelse af den visionære og ukuelige Richard Williams med en komplet plan for sine to døtres vej til stjernestatus på tennisbanen.

’King Richard’ er med andre ord et klassisk underdog-drama i feelgood-kategorien. Det er der bestemt intet galt med. Men i dette tilfælde, forbliver dramaet åleglat, Hollywood-pænt og ufarligt. Her er ikke egentlige modhager i hverken dramaet, fortællingen eller relationerne, som man her lærer at kende. Lige fra Venus, Serena og farmand Richard, til deres mor og øvrige søskende.

Jo vist, Richard får et par på hovedet af nogle uromagere på gaden i Compton, hvor familien bor. Et sted, som både Richard og hans hustru Oracene drømmer om at flytte væk fra, mens de ligeledes gør alt, hvad de kan for at beskytte deres døtre og holde dem væk fra gaden. Men selvom Richard altså møder lidt modstand i et par punks, så er modstanden som beskrevet i filmen ret så minimal.

Her glider også de to søstre legende let igennem spillet og dramaet, hvor bl.a. deres interne relation aldrig udfordres, mens forholdet til den hårde, men også godhjertede træner Richard forbliver uden problemer af nævneværdig karakter. Så selvom bl.a. Will Smith er god som Richard, falder hans præstation noget fladt på maven i et drama, der ligeledes forbliver fladt og med en desuden generisk spændingskurve.

Ethvert tilløb til blot en smule mere engagerende og farligt drama manes konstant i jorden. Det hele forbliver holdt på den glatte overflade, selvom der da bl.a. er et skænderi eller to mellem Richard og Oracene, som desuden spilles med tæft og nærvær af Aunjanue Ellis. Ægteskabsskærmydslerne overvindes dog lige så nemt som øvrige tilløb til lidt modhager i dramaet, bl.a. også pigernes forhold til Richard.

For godt nok kan man tale om, at Venus og Serena paces, men der stilles aldrig for alvor spørgsmål ved farmand Richards metoder og hans plan med døtrene fra allerede inden de kom til verden. Dog er også Saniyya Sidney og Demi Singleton både charmerende og stærke som Venus og Serena. Det er derfor også ekstra frustrerende og ærgerligt, at ’King Richard’ er en så tandløs, som tilfældet er.

’King Richard’ får 2 ud af 6 stjerner:

’King Richard’ har biografpremiere den 18. november.