‘Shiva Baby’ er et yderst veloplagt komediedrama i familiens skød

Biografanmeldelse: Familiesammenkomster kan være lidt af en prøvelse. Familiemedlemmer, man ikke er helt sikre på, hvem er samt fjerne slægtninge, lidt for nysgerrige tanter og onkler, skrigende babyer og alle de andre. I det yderst veloplagte komediedrama ’Shiva Baby’ er det endnu værre. For den helt store sammenkomst sker i forbindelse med en begravelse – og så stikker det helt af.

I midten af det hele finder man den studerende Danielle, som langt fra gider at deltage, men bliver nødt til det grundet forældre og familie. Det hele var måske nok gået nogenlunde udramatisk, hvis det da ikke lige havde været for, at Danielles hemmelige sugar daddy dukker op – og det med overraskende selskab af både hustru og deres lille baby. Hvordan klarer hun mon lige hele den kaotiske situation?

Nej, det går bestemt ikke stille for sig, når sladren sitrer uafbrudt på kryds og tværs af de mange gæster til gravøllet. Bl.a. konkurrerer forældrene på skift om hvem, der har det mest succesfulde barn, hvor naturligvis også Danielle krydsforhøres om, hvordan det går med alt fra arbejde og fremtidsplaner til studiet og kæreste. Det går hende bare ikke videre godt, hvorfor hun gør brug af både halve og hele løgne.

Det er både virkelig vittigt og medrivende morsomt at være vidne til Danielles farlige dans på sandhedens fine linje, men også en helt familieklaustrofobisk filmoplevelse, hvor jeg i det store og brogede selskab kan mærke den insisterende intensitet og ubehageligt omklamrende stemning, der hektisk tager sit faste greb i Danielle. Komik og drama i skøn og forførende forening.

Filmens spilletid på små 1 time og 18 minutter er ganske velafstemt i forhold til den historie, instruktør og manuskriptforfatter Emma Seligman vil fortælle med sin spillefilmsdebut. For det er ganske vist en måske nok lille historie, men den fortælles med fin sans for både det absurde og sorthumoristiske, mens det er en fornøjelse at se de mange medvirkende folde sig ud med galoperende ping pong.

Rachel Sennott har den ubetingede hovedrolle og ejer filmen med nærvær og nerve samt sårbarhed og styrke som Danielle. Hun er engagerende at følge på bølgende grund i samspil med forældre, sugar daddy og rækken af nysgerrige gæster. ’Shiva Baby’ er kort sagt et veldrejet og stramt fortalt lille komediedrama i medrivende samspil mellem karakterer, manuskript og dynamisk kameraarbejde.

’Shiva Baby’ får 4 ud af 6 stjerner:

’Shiva Baby’ har biografpremiere den 7. oktober.