Gyserkomedien ’Werewolves Within’ er et veloplagt mordmysterie

Biografanmeldelse: Jeg elsker et godt whodunit-mysterie. For det at gætte med på, hvem der mon er morderen, er virkelig sjovt. Altså så længe mysteriet leveres både spændende, velfortalt og veloplagt. Det er netop tilfældet med gyserkomedien ’Werewolves Within’, der netop folder et dejligt dragende og engagerende mordmysterie ud. Jeg gættede med fra start til slut!

For kortene holdes tæt ind til kroppen, når man her følger en broget flok af karakterer, der alle bor i en lille provinsby langt ude i ingenting. Da en voldsom snestorm imidlertid afskærer byen fra omverdenen, går det dog snart fra slemt til værre. Det viser sig nemlig, at en glubsk varulv lusker rundt og farer frem fra mørket for at dræbe løs, når ingen ser det. Snart begynder den vilde gætteleg: Hvem er mon varulven?

Således er der lagt op til en god gammeldags gætteleg på, hvem der mon er den brutale morder blandt et umage ensemble af alt fra beskidte særlinge til godmodige karakterer. Samtidig foldes historien velfortalt ud i én klaustrofobisk location – den lille by – omringet af snedynger, der sikrer, at ingen kan undslippe den farlige situation, mens spændingen blot tager intenst til efterhånden som natten skrider frem.

Udover det veliscenesatte mordmysterie af instruktør Josh Ruben, så er her også tale om et veloplagt og vittigt manuskript af Mishna Wolff, der skarpt bringes til komisk og gysende live af filmens alsidige rollebesætning. Det er nemlig en fornøjelse at se gruppen af medvirkende ping ponge på kryds og tværs, hvor både forskelle og interne stridigheder forløses engagerende.

Man møder bl.a. den nytilkomne og overflinke skovbetjent Finn Wheeler, der spilles elskeligt af Sam Richardson, mens man overfor ham finder det charmerende postbud Cecily Moore i skikkelse af en kvik Milana Vayntrub. Videre er der både en skydegal forretningsmand, et ret så tosset kærestepar og en hysterisk brugskunstelsker med flere. Et skønt ensemble at følge og gætte løs med.

’Werewolves Within’ er baseret på computerspillet af samme navn og er altså for en gangs skyld en vellykket film baseret på et computerspil. Ja, kort fortalt et solidt stykke med whodunit-spænding sat i gyserkomediens rammer, hvor humoren vinder over gyset, som dog ikke udebliver, når varulven slippes løs. Så selvom mysteriets ender måske ikke flettes lige elegant sammen hele vejen, bæres det hele engagerende frem af det veloplagte cast, den velskrevne dialog og op til flere intense scener.

’Werewolves Within’ får 4 ud af 6 stjerner:

’Werewolves Within’ har biografpremiere den 29. juli.