Adventurefilmen ’Jungle Cruise’ er en veloplagt jungletur

Biografanmeldelse: Der er fuld fart på jungleeventyret med ’Jungle Cruise’. Man kommer nemlig her med på en både vild, voldsom og ganske medrivende jagt på livets træ, som vores helte håber på besidder helende kræfter. Men vejen til målet er ikke nem, men går med en lille båd ned ad slangende og farlige floder med junglen omkransende eventyrets våde strabadser med farer lurende om hvert et hjørne.

I front for adventurefilmens af og til lidt for heftige brug af computereffekter, finder man den charmerende eventyrer og forsker Dr. Lily Houghton spillet med vid og bid af Emily Blunt. Hun er stålsat på at finde frem til livets træ – koste hvad det vil! Hun hyrer derfor den kække skipper Frank Wolff, som man finder i skikkelse af en vittig Dwayne ‘The Rock’ Johnson.

Der er god energi og veloplagte replikudvekslinger mellem de to, hvilket er en fornøjelse – også selvom Dwayne Johnson måske nok er lige en kende for fersk. Det er for mig klart Emily Blunt, der charmerende stjæler billedet. Her er dog ikke tale om en duo, da Lily har sin meget lidt junglevante og overbekymrede bror med som modvillige assistent – et ikke som sådan hele vejen vellykket comic relief.

Så fungerer filmens skurk langt bedre, selvom han ikke helt får nok med plads i fortællingen undervejs. Han spilles med megalomanisk schwung af Jesse Plemons, der som tysk og skydegal aristokrat selv vil have fingrene i de helende kræfter og hermed besidde verdensherredømmet. Det er dog mere kampen mod naturens kræfter end skurken, der er i førersædet. Heldigvis er det også ret så underholdende.

Men selvom her altså er godt med actiondrøn på eventyret – fra bl.a. mødet med farlige indfødte og glubske piratfisk til skurkens maskinpistol og brusende floder – så bliver det også sine steder lige langt nok i spyttet. Et par scener kunne godt have klaret at være blevet klippet noget til eller helt ud, da fortællingen ikke kan bære eskapadernes spilletid på hele to timer.

På samme måde havde det også klædt eventyret at have sparet på de energiske computereffekter, der af og til desværre suger noget af spændingen ud af visse scener, da det mere er animeret eventyr end virkelige farer, der suser afsted. På trods af mine forbehold, så sejler ‘Jungle Cruise’ sig dog bestemt solidt og ping pong-veloplagt i mål med flere medrivende action-scener undervejs.

’Jungle Cruise’ får 4 ud af 6 stjerner:

’Jungle Cruise’ har biografpremiere den 29. juli.