Jagten går brutalt ind på en glubsk ulv i overlevelsesfilmen ‘Hunter Hunter’

Biografanmeldelse: Det er den brutale natur mod det udsatte menneske i den rå overlevelsesfilm ’Hunter Hunter’. En glubsk ulv er nemlig på farlig færde, hvorfor en lille familie, der bor i den canadiske vildmark, må tage deres forholdsregler, hvis de skal overleve den dødsensfarlige ulv, som har gjort sit indtog i det område af den viltre skov, hvor familien ernærer sig som pelsjægere.

Den forknytte far Joseph, hans seje hustru Anne og deres unge datter Renée er således udfordret ikke kun af ulvens skarpe tænder, men også af et pelsmarked, der kun går dårligere og dårligere. Det er et barsk liv, de lever, hvorfor der også er intern splid i familien. Anne ser nemlig ikke nødvendigvis den fremtid i livet som pelsjæger langt fra civilisationen, som hendes mand gør.

’Hunter Hunter’ har således en dramatisk midte i den lille familie, hvor ikke mindst Camille Sullivan som den stærke Anne er et ganske engagerende bekendtskab uden dog helt at bide sig følelsesmæssigt fast i maven på mig. For desværre lykkedes det ikke helt at få mig investeret i det menneskelige drama og hver af karakterernes udfordringer – indre som ydre. Hertil er de ikke skrevet helt godt nok.

Derimod rives jeg flere gange godt med rent fysisk af filmens intense og spændende scener. Instruktør og manuskriptforfatter Shawn Linden har nemlig et noget bedre greb om at opbygge spænding og snigende intensitet, end det at skabe helstøbte karakterer. Det sagt, så er familien trods alt fint nok beskrevet til, at jeg holder med dem, når først helvede bryder løs.

Det der dog gør ’Hunter Hunter’ det mere interessant end, hvad præmissen med ulv-versus-familie angår, skal ikke afsløres her. Jeg vil dog sige så meget som, at Shawn Linden på en interessant måde leger med mine forventninger til fortællingens udfoldelse. Så selvom finalen måske nok stikker mere eksplicit af end den øvrige fortælling helt kan bære, så er der også en styrke i dette brutale modsætningsforhold.

Kort fortalt leveres der med ’Hunter Hunter’ en film og fortælling, der lever bedst gennem sin intensitet og flere spændende scener, mens selve dramaet i familien står mindre skarpt, hvorfor mine følelser da heller ikke blev revet videre med af den rå og vilde historie, der trods alt og helt bestemt disker op med godt tænkte udfordringer af genrens konventioner og mine forventninger til, hvad filmen kan og vil.

’Hunter Hunter’ får 4 ud af 6 stjerner:

’Hunter Hunter’ har biografpremiere den 17. juni.