Den billedsmukke ‘Smagen af sult’ mister dramatisk faldhøjde

Biografanmeldelse: Hvem vil ikke have mest muligt ud af livet? Med alt hvad det indebærer af ubetinget kærlighed, ufortyndet passion og hengiven lidenskab. Det er i hvert fald præcis, hvad kokken Carsten og hans hustru Maggie ønsker. De vil have det hele! Familie, kærlighed og et meningsfyldt arbejdsliv. De to mangler bare lige noget, nemlig den eftertragtede Michelin-stjerne til deres nyåbnede restaurant.

Men måske de to glemmer noget i deres jagt på den forjættede stjerne? For alt satses på ét bræt for at opnå drømmen – koste hvad det vil. Ja, måske endda at miste hinanden undervejs. For en dag modtager Carsten et mystisk brev, hvor der ganske simpelt står, at hans hustru elsker en anden. Spørgsmålet er så bare, hvem har sendt det og hvorfor? Således sniger der sig også et fint drys af thriller ind i dramaet.

Helt grundlæggende er ’Smagen af sult’ dog et drama med menneskelig nerve – ikke mindst i det passionerede kærlighedsforhold mellem Carsten og Maggie. Bølgerne går højt både i privaten og ikke mindst på arbejdet, der kræver næsten umenneskeligt fokus og ikke mindst familiære afsavn. For hvordan tackler bl.a. også deres to små børn egentlig deres noget fraværende forældre?

Her er med andre ord selve meningen med livet i spil, men altså også et drama, der i sin kerne handler om det lidenskabelige par og deres problemer. Hvad der dog ellers starter ud som et potent drama med intensitet og nærvær, mister desværre undervejs passioneret faldhøjde og bliver til et mere jævnt fortalt parforholdsdrama, der foldes en smule generisk ud.

Heldigvis er Katrine Greis-Rosenthal og Nikolaj Coster-Waldau i hovedrollerne dynamiske – både hver for sig og ikke mindst sammen. Dramaballonen punkteres dog undervejs, hvor bl.a. også plotmæssige beslutninger bliver klodsede, mens en tredje part i fortællingen synes vag, uforløst og flagrende. Heraf mister mine ellers delvist investerede følelser i dramaet også sit tag i mig.

Dermed ikke sagt, at instruktør Christoffer Boe sætter det hele over styr. Det gør han ikke. Han har bl.a. et ganske fint greb om sine to hovedroller, mens filmen bl.a. også og ikke mindst lever af en betagende og velorkestret billedside fotograferet smukt af Manuel Alberto Claro. Visuelt bider filmen kort fortalt mere interessant fra sig end fortællingen, men desværre dør kærligheden, passionen og lidenskaben delvist.

’Smagen af sult’ får 3 ud af 6 stjerner:

’Smagen af sult’ har biografpremiere den 24. juni.