Bill Murray er en charmerende charmør i ’On the Rocks’

Biografanmeldelse: Hvem elsker ikke Bill Murray? Det gør jeg i hvert fald. For han er da om nogen en både charmerende, karismatisk og morsom skuespiller. Det er hans rolle som faren Felix i Sofia Coppolas komediedrama ‘On the Rocks’ også. Ja, Bill Murray får her lov til at brænde kækt og konstant flirtende igennem i denne virkeligt fint fortalte fortælling om forholdet mellem far og datter.

Ganske vist er Bill Murray svært uimodståelig som Felix, men jeg må bestemt ikke glemme Rachida Jones i rollen som datteren Laura. Den noget mindre flagrende og impulsive datter og mor til to små piger. Da hun imidlertid får mistanke om, at hendes mand har en affære, bliver det starten på Laura og Felix’ jagt på sandheden – naturligvis ledt an af farmand, der får alt i livet til at blive som et eventyr.

For Felix er måske nok charmerende, man han er på samme tid også pisseirriterende. Han kører nemlig også sit eget løb – bekymringsfri og skilt fra Lauras mor. Du ved, fordi han ikke kunne holde sig til kun en kvinde. Det har naturligvis sat sine spor hos datteren og forholdet far og datter imellem. Det selvom de helt klart også elsker hinanden. Ja, det er et ganske engagerende forhold at blive en del af.

Der er denne fine dynamiske energi mellem de to, men frustrationerne lurer også hos Laura lige under overfladen. Det sammen med en vis melankoli og alvor hos Felix, der dog er langt bedre til at gemme sine bekymringer væk. De to sammen er altså både sjovt og skønt selskab, men deres forskelligheder får også lov til at få plads. Nej, der er vel ikke mange far-datter-forhold, der er gnidningsløse?

Instruktør og manuskriptforfatter Sofia Coppola er altså lykkedes med ’On the Rocks’ at lave et let, opløftende og ikke mindst underspillet morsomt drama med to fint forløste karakterer i front, hvor de veloplagte replikker leveres lige så veloplagt og med en troværdig naturlighed. En ubetinget fornøjelse. Filmen er dog ikke uden men’er.

For jeg savner – de ellers fine præstationer til trods – også en smule mere dramatisk tyngde i dramaet for at få både Laura, Felix og deres forhold mere ind under huden. Det føles nemlig til tider lidt for let det hele og den ellers tilstræbte melankoli og alvor ved den mulige utroskab går desværre en kende fløjten. Heldigvis vejer Bill Murray og Rachida Jones op for dette – og nok til, at filmen kommer engagerende i mål.

’On the Rocks’ får 4 ud af 6 stjerner:

’On the Rocks’ har biografpremiere den 2. oktober.