Musicalen ‘Cats’ er en keeedelig WTF!-oplevelse på katte-syre

Biografanmeldelse: Stop, stop, stop! Hvad fa’en er det her?!? Jo, det er såmænd musicalen ‘Cats’ baseret på den populære opsætning af Andre Lloyd Webber. Nu tilsat CGI-knurhår og -haler. Et rod af en film, der er mere creepy end katte-smigrende. En ganske syret omgang katte-sang, der desværre aldrig bliver WTF-underholdende, men mest af alt katte-kedelig.

Det er da også småt med en historie, jeg kunne katte-forføres af. Men altså, man følger her katten Victoria, der er blevet smidt på porten og ud i gadens gyder i en stor, sort sæk. Hun møder nu katten Mr. Mistofeles, der forsøger at guide den lille kat igennem de baggårdskattefyldte gader. Det bliver således en nat, hvor man skal komme til at møde sin del af (keeedelige) katte/kattesange.

Godt nok drejer musicalens plot sig i retning af en årlig katte-begivenhed, hvor den gamle kat, Gammelkat Mosefund, vil give en af kattene adgang til en såkaldt genfødsel i “Det Himmelske Strøg” og få sig et nyt liv. Nej, jeg er ikke på noget tidspunkt spændt på at se, hvilken kat det mon bliver. Ligesom hver som en af de mange katte er komplet ligegyldige katte-karakterer at følge.

Man finder ellers en bred vifte af forskellige katte-skikkelser. Fra en trylle-kat, videre til en teater-kat og – nå ja – blandt andet også to tykke katte, der er sjove fordi – nå ja – de er en tykke katte. Men selvom jeg måske nok nu hagler filmen ned, vil jeg ikke benægte, at musicalen er helt uden sin del af velkoreograferede musicalnumre – det hele vælter bare ligegyldigt rundt. Desværre.

Mest af alt, så er dette en kattens creepy film, hvor skuespillerne iført kattekostume og CGI-tilføjede ører og andre katte-sager er mareridts-foder – hvis ikke man da lige kan se det komplet absurde i blandt andet en stoisk Ian McKellen slikke vand af en katte-skål, eller en autoritetstung Judi Dench gå rundt i fuldt katte-outfit. Ja, der er et og andet helt off ved disse menneske-katte.

Denne filmatisering af ‘Cats’ ender da også som en dybt bizar omgang katte-syre, der desværre falder mere på røven end lander på benene. Ja, hvis bare disse kattestreger havde været underholdende – det er de ikke. Men helt uden meritter er nogle af dansenumrene altså ikke, mens der også er noget sælsomt forførende ved de dybt bizarre katte-mennesker. WTF?!?

‘Cats’ får 2 ud af 6 stjerner:

‘Cats’ har biografpremiere den 25. december.