Fortællingen om forfatteren J.R.R. Tolkien i filmisk indpakning med ‘Tolkien’

Drama på Blu-ray: Langt de fleste kender uden tvivl til eventyret ‘Ringenes Herre’ – eller ‘The Lord of the Rings’ på engelsk. Mange har læst bøgerne og ikke mindst set Peter Jacksons monumentale og forrygende filmatisering og trilogi. Filmene er baseret netop på bøgerne af forfatteren J.R.R. Tolkien. Men hvad var han i grunden for et menneske? Det dykker filmen ‘Tolkien’ ned i.

Således er dramaet ‘Tolkien’ fortællingen om de år, der var med til at forme den berømte forfatter – der her spilles af stjernefrøet Nicholas Hoult. I filmen finder J.R.R. Tolkien således både venskaber, mod og motivation blandt andre udstødte i skolen. For ja, den spirende forfatter stod uden for, hvad nogle måske ville kalde det populære fælleskab.

Men venskabet med sin gruppe af venner – der stod lidt udenfor normen – bliver kun stærkere med tiden, det indtil Første Verdenskrig bryder ud – således truer dette venskaberne. Det er J.R.R. Tolkiens oplevelser tidligt i livet, der sidenhen inspirerede ham til at skrive sine berømte Midgårds-romaner – netop fortællingen om ‘Ringenes Herre’.

Ekstramateriale: Udover selve filmen, så indeholder Blu-ray-udgivelsen også en omgang ekstramateriale, som man kan dykke ned i. Her finder man blandt andet således et kommentarspor med filmens instruktør Dome Karukosi, så man kan komme omkring de mange aspekter ved filmen, videre til slettede scener fra filmen samt et billedgalleri.

‘Tolkien’ udkommer den 21. november på dvd og Blu-ray.