CREED II: Intens boksning og en stadig gribende Sylvester Stallone som Rocky

Biografanmeldelse: Det begyndte i 1976 med ‘Rocky’, hvor Sylvester Stallone første gang indtog sin sidenhen ikoniske rolle som bokseren Rocky Balboa. Den affødte en række efterfølgere – og i 2015 spin-off-filmen ‘Creed’, hvor Stallones aldrende Rocky nu trænede bokse-talentet Adonis Creed – søn af Rockys afdøde ven og tidligere rival, Apollo. Med ‘Creed II’ indtages ringen på ny.

Michael B. Jordan er igen Adonis Creed, der denne gang konfronteres med sin fars død. Han udfordres nemlig til kamp af Viktor Drago – søn af Ivan Drago, som var ansvarlig for faderen Apollos død i bokseringen for år siden. En kamp, der således ripper op i fortidens spøgelser – også for Rocky. Således foldes familie-problemer og fader-forbilleder sammen med boksningen.

For ganske vist er ‘Creed II’ en film med boksning som omdrejningspunkt, men det er det menneskelige drama og de engagerende karakterer, der løfter og binder filmen sammen. Jeg er stadig interesseret i og grebet af Stallones sirlige og varme portræt af Rocky. Hans tilgang til livet og forholdet til blandt andet Adonis er både rørende, gribende og nærværende fortalt.

Hertil kommer, at også B. Jordan bringer både en engagerende frustration og sårbarhed til sin rolle som Adonis, der kæmper med både indre dæmoner og savnet efter sin far. Jeg føler ganske enkelt med ham, når han går i ringen – men ligeså meget udenfor ringen. For filmen leverer bestemt sin del af potente boksekampe, der intenst bringer både den indre og ydre kamp i scene.

Udover Stallone igen er Rocky, så byder filmen også på et gensyn med Dolph Lundgren som Ivan Drago, som man så i ‘Rocky IV’ fra 1985. Han er nu træner for sin søn Viktor, hvorfor fortidens spøgelser i den grad kommer til overfladen. For vil fortidens bokse-tragedie gentage sig, når sønnerne Adonis og Viktor indtager ringen – eller vil Adonis få oprejsning for sin fars død?

Så selvom filmen mister en smule momentum henover midten og løber ind i sin del af forudsigeligheder, så leveres fortællingen og karaktererne oprigtigt og gribende, hvilket holder mig ved ilden på trods af ujævnhederne. ‘Creed II’ er kort fortalt et ganske medrivende nyt kapitel i bokse-franchisen, der hvis det bliver Stallones sidste som Rocky bestemt er hans karakter værdig.

– ‘Creed II’ får 4 ud af 6 stjerner:

– ‘Creed II’ har premiere den 20. december.