24 timer – den komplette serie: Du bør ikke gå glip af Jack Bauers mange intense timer

En serie, du skal se: Det var ikke nok for Jack Bauer med en omgang 24 timer. Heldigvis. For den hårdtprøvede og evigt pressede Bauer måtte igennem hele ni gange 24 timer og en spillefilm, inden serien stoppede efter ni sæsoner, der løb over skærmen fra 2001 til 2010. Nu kan du se eller gense hele serien og dens i alt 204 afsnit. Et stort kapitel i tv-seriens historie.

Seriens koncept med at lade hvert afsnit forløbe i realtid – altså 24 afsnit i hver sæson (med undtagelse af niende sæsons 12 afsnit) – giver serien en medrivende intensitet, der i den grad får lov at fastholde sit publikum, når man kan sidde og se afsnittet lige efter hinanden. Mens seriens tikkende ur tæller neglebidende ned serien igennem – én medrivende time af gangen.

24-timer-dvd-boks-02

Det adrenalinfyldte koncept bliver heldigvis bakket op af engagerende karakterer. Ja, her tænker jeg naturligvis først og fremmest på Kiefer Sutherland i hovedrollen som den nu legendariske Jack Bauer. En mand, der kommer ud for mere, end hvad en mand burde udsættes for. Men nu arbejder han jo heller ikke ligefrem i en bank, men kæmper blandt andet for at beskytte Amerika mod terrorister.

Alle seriens sæsoner er måske ikke lige vellykkede – og af og til slår plottet da også nogle lige lystige nok knuder for at få det hele til at gå op. Men stort set hele vejen er der på trods af seriens ikke altid lige vellykkede afsnit og en af og til lidt for lemfældig omgang med troværdigheden tale om god, medrivende og intens tv-serie-underholdning.

24-timer-dvd-boks-01

Jeg kan med andre ord kun anbefale dig at se serien – eller at gense den. Jack Bauer er i hver fald en personlig favorit, som jeg gerne genser trodse døden i sin kamp mod tiden.

 24 timer – den komplette serie er udkommet på dvd som bokssæt. [tabgroup][tab title=”24 timer – den komplette serie | dvd”]
24-timer-cover
Originaltitel:
24 (2001-2010)
Release: den 9. juli 2015
Instruktion: Stephen Hopkins m.fl.
Medvirkende: Kiefer Sutherland m.fl.
Udgiver: Paramount Home Entertainment[/tab][/tabgroup]