EVENTYRET OM ASKEPOT: En fortryllende genfortælling af det klassiske eventyr

En eventyrlig Blu-ray: Du kender allerede eventyret om Askepot og har forhåbentlig også set Disneys egen tegnefilm fra 1950 med den onde stedmor, stedsøstrene og den gode fe samt glas-skoen, græskarkaraten og de hjælpsomme mus. Nu har Disney lavet en ny og magisk version af det klassiske eventyr. Den er netop udsendt på Blu-ray og har fået den passende titel Eventyret om Askepot.

Det er en virkelig flot filmatisering, men nu er det også Kenneth Branagh, der har instrueret – og han har jo før vist, at han kan bringe eventyrlige universer flot til live med blandt andet superheltefilmen Thor. Her er godt nok hverken flyvende hamre eller superhelte, men derimod fortryllede græskarkareter, sprudlende magi og ikke mindst en henrivende Askepot i centrum for eventyret.

eventyret-om-askepot-02©Disney

Historien er ganske vist som man kender den, men fortalt med et både visuelt overskud og energisk cast, at den føles både frisk og ny. Lige fra Askeposts indlogering hos stedmoderen og de to stedsøstre, til hendes møde med prinsen og ikke mindst det storslåede bal på slottet, hvor Askepot med hjælp fra den gode fe slår benene væk under prinsen.

Man finder den smukke Lily James i den ikoniske rolle som Askepot – og man forstår godt, hvorfor prinsen falder for hende. En altid forrygende Cate Blanchett er herligt strid som den onde stedmoder, mens Richard Madden er velcastet som den charmerende prins. Og så er det skønt at se en magisk Helena Bonham Carter i rollen som den gode fe.

©Disney ©Disney

Eventyret om Askepot er med andre ord en vellykket eventyrfilm og genfortælling af det klassiske eventyr. Fyldt med charme, magi og ikke mindst fine præstationer fra castet, der matcher filmens ligeledes medrivende kulisser, kostumer og fortryllende fortælling.

Alt sammen kommer i den grad til sin ret på Blu-ray-udgivelsen, hvor billedet står veldefineret og farvestærkt hele vejen, mens lydsporet er både klart og dynamisk. Herudover er der også lidt ekstramateriale, hvor man ser nærmere på dyrene i filmen, mens cast og crew interviewes om blandt andet filmens temaer og karakterer. Man får også et kig på de mange kostumer, tilblivelsen af det store bal samt en alternativ åbningsscene.

Eventyret om Askepot er udkommet på Blu-ray og dvd den 30. juli 2015. [tabgroup][tab title=”Eventyret om Askepot | Blu-ray “]
eventyret-om-askepot-cover
Originaltitel: Cinderella, 2015
Release: den 30. juli 2015
Instruktion: Kenneth Branagh
Medvirkende: Lily James, Cate Blanchett, Richard Madden m.fl.
Spilletid: 1 time 41 min.
Udgiver: Walt Disney Home Entertainment[/tab][/tabgroup]