Jennifer Aniston jagtes af ækel dværgtrold

Jeg har lige genset den kuriøse gyser Dværgtroldens hævn fra 1993. Her render en ung Jennifer Aniston rundt med en shotgun i favnen, mens hun forsøger at få gjort kål på en ækel lille trold, der er på jagt efter sit guld. Det hele starter selvfølgelig en nat med lyn og torden, mens dramatiske strygere spiller om kap med regnens trommen.

O’Grady tror nemlig, at han har skudt papegøjen, da han har fået fingre i en krukke med guld efter at have fanget sig en irsk dværgtrold – eller en Leprechaun (det er også filmens originaltitel). Men da J.D. og hans datter – jep, Aniston i hvide sneaks og med pink sokker – 10 år senere flytter ind i O’Gradys gamle hus, slipper den fæle trold fri. Den er vred og hærger nu hævngerrigt løs i sin jagt på at få sit guld tilbage.

Det kan godt være, at Dværgtroldens hævn ikke er specielt uhyggelig, men det er til gengæld herligt aparte og sprælsk horror-underholdning, hvor trumfkortet er den ondskabsfulde trold. Han overspilles veloplagt af dværgen Warwick Davis, der iført grønstribede knæstrømer og væmmelig monster-makeup både fjoller barnligt rundt på rulleskøjter og bider ansigtet af uskyldige ofre. En skøn skurk.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

Så selvom de drabelige løjer er noget ujævne og til tider går lidt i tomgang, er det også en pokkers charmerende sag, der rammer de helt rigtige skramlede takter for mig. Jeg mener, man går aldrig galt i byen med en sulten dværgtrold, der grinende jagter Aniston gennem en skummel skov – for slet ikke at tale om rustne bjørnefælder og en kængurustylte, der bruges som blodigt mordvåben (!?).

Ja, der er langt fra den polerede tv-serie Venner til Dværgtroldens hævn, heldigvis. For jeg vil langt hellere se denne billige og bizarre lille film på repeat, end endnu et afsnit med Aniston som den naive Rachel Green. Hendes rolle i filmen kunne dog sjovt nok nemt være den samme pengefikserede storbypige, der udvikler sig til en selvstændig tøs med ben i næsen og indser, at penge ikke er løsningen på alt.

Selvom (komedie-)slasheren indtil videre har affødt hele fem efterfølgere, har Aniston aldrig gentaget sin rolle. Warwick Davis, som man bl.a. kender fra ’Star Wars’, ’Harry Potter’ og komedieserien Life’s Too Short har derimod hver gang iklædt sig det grønne kluns for at rasere morderisk rundt. Ja, det kunne se ud til, at filmserien har været hans guldskat for enden af regnbuen – og tak for det.

Ekstramateriale, billede og lyd:
Filmen er netop udkommet i Danmark, men desværre kun på dvd. Billedet står med fint mættede farver og gode nuancer, men der opstår dog en smule blødhed af og til, men bestemt et hæderligt billede. Lydsiden lider på samme måde lidt af tidens tand med en til tider lidt ulden lyd, men det spiller overordnet tilfredsstillende med klar dialog og grumme lydeffekter. Der medfølger desværre ikke andet end et slideshow med stills fra filmen som ekstramateriale.

Originaltitel: Leprechaun, USA, 1992.
Instruktion: Mark Jones
Medvirkende: Warwick Davis, Jennifer Aniston, Ken Olandt m.fl.
Spilletid: 86 min.
Distributør: Another World Entertainment