Robotsmadder og en svedig Hugh Jackman

Det er bestemt flotte robotter, man finder i den sentimentale omgang robotsmadder Real Steel. En børnevenlig film, der slår på tæven og som leverer både action samt klichéer i så rask et tempo, at man næsten ikke opdager, hvor hul filmen egentlig er. Jep, den klassiske historie om den undertippedes kamp for sejr. Fight…!

Vi befinder os i en nær fremtid, hvor kraftfulde robotter har overtaget bokseringen, mens menneskene styrer dem fra sidelinjen. Hugh Jackman er en uansvarlig og falleret robot-kæmper, hvis liv vendes på hovedet, da hans nu 11-årige søn pludselig dukker op. De to slår nu modvilligt pjalterne sammen i kampen for at nå til tops i bokseringen. Men mon ikke det kulsejlede far-og-søn-forhold får vind i sejlene? Det tror jeg vist nok, *violiner, sæt i gang*.

Jep, Real Steel har bestemt sin del af sødsuppe og det er småt med overraskelserne. Men filmen afvikler uden megen tøven sin tynde historie, hvor der ikke går langt imellem de hidsige slåskampe. Robotterne bliver til skrot, mens de noget overgearede medvirkende skriger hysterisk af maskinerne. Men Hugh Jackman er veloplagt, mens knægten Dakota Goyo bliver en smule for børnestjerne-kæk, oh well.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

Men til trods for mine indvendinger mod både børn på film og forudsigelighederne, så kan man ikke benægte, at her leveres tempofyldt robot-action med hjertet på rette sted. Men for helvede, kunne man ikke have droppet, at knægten og robotten skulle danse til dårlig hip hop, yikes! Men robotterne er cool at se på – og så skal man sgu ikke hænge sig for meget i logikken bag kampene.

Nå ja, angående mangel på logik, så er det mig stadig en gåde, hvordan knægten egenhændigt fik gravet en godt 3 meter høje robot fri af et mudderskred og bakset den op på en vogn. Anyways, kan man klare sin del af plotfnidder, kalkuleret sentimentalitet og opbyggelige budskaber om aldrig at give op, så venter der lidt tjep familieunderholdning med sving på robotarmen.

Ekstramateriale, billede og lyd:
Filmen har bestemt sine svagheder, hvilket man ikke kan sige om Blu-ray-udgivelsens tekniske side. Her står billedet bragende flot med både indtagende detaljegrad, solide kontraster og veldefinerede farver. Lydsporet spiller ligeledes medrivende med god bund og fine panoreringer. Sådan! Herudover får lidt luftigt ekstramateriale.

Man finder en række noget overfladiske features. En ’making of’ (14 min.), der ser på en af filmens mest krævende scener, hvor cast og crew bl.a. snakker om stunts og effekter. Herudover får man et kig på tilblivelsen af robotterne (6 min.), der er lavet med både praktiske og computerskabte robotter. Endvidere en feature om Jackmans karakter (14 min.) og hans boksetræning (6 min.), fjollede fraklip (3 min.) samt slettede og forlængede scener (18 min.) og slutteligt et snakkesaligt kommentarspor med instruktør Shawn Levy, som fans jo passende også kan kaste sig over.

Originaltitel: Real Steel, USA/Indien, 2011
Instruktion: Shawn Levy
Medvirkende: Hugh Jackman, Dakota Goyo, Evangeline Lilly m.fl.
Spilletid: 2 time 7 min.
Udgiver: Walt Disney Home Entertainment