‘Mandy’ har en forrygende Nicolas Cage på blodigt hævntogt

Nicolas Cage på Blu-ray: Lad mig bare være helt og aldeles ærlig her fra starten af: Jeg elsker Nicolas Cage. Ja, helt og aldeles uden ironisk distance. Han er en af mine absolutte favoritskuespillere. Han er vild, nærværende og uforudsigelig. Det elsker jeg ham for. Det er han absolut også i den ligeledes forrygende hævnfilm ‘Mandy’, der nu er udkommet på Blu-ray.

Filmskaberen Panos Cosmatos’ både stemningsfulde, bizarre og helt igennem smukke ’Mandy’ byder således på en intens, brutal og karismatisk Nicolas Cage som en mand, der tager på et blodigt hævntogt, da hans elskede Mandy bliver offer for en vanvittig kristen kult. Det er den simple præmis for en hævnfilm, der foldes ud som et ondt og delirisk mareridt. Ganske enkelt forrygende.

Det er altså ikke selve fortællingen, filmen lever af og højt på, men derimod måden den fortælles på – naturligvis også her med Nicolas Cages dragende portræt samt blandt andet også kultlederen i skikkelse af en klam Linus Roache. Hævnen serveres med urovækkende billeder malet op i mørke og mættede farver, hvor virkeligheden skævvrides ind i en art syret parallelunivers.

‘Mandy’ er kort fortalt forførende, enigmatisk og voldsom. Det er blandt andet også den bedste film jeg så på filmfestivalen CPH PIX i år – og uden tvivl en af de vildeste og stærkeste filmoplevelser jeg har haft i 2018. Blu-ray-udgivelsen byder desuden på lidt ekstramateriale i form af slettede scener samt behind the scenes.

– ‘Mandy’ udkommer på dvd og Blu-ray den 1. november 2018.