I KILL GIANTS: Et barns kamp med både indre og ydre monstre

Biografanmeldelse: Det kan være svært at se virkeligheden i øjnene – særligt, hvis problemerne og smerten synes så ubegribelig og stor, at den ikke kan overskues. Det kan derfor også være lokkende, at vende den virkelige verden ryggen og forsvinde ind i fantasiens forunderlige virkelighed, hvor man skal slås mod kæmper, der ellers vil udradere ens by.

Sådan er det for outsideren Barbara i fantasy-dramaet ‘I Kill Giants’. Hun lever nemlig i sin helt egen verden i en lille amerikansk kystby, hvor hun med påsatte kaninører, en vogn fyldt med “trylledrikke” og en taske med et “magisk” våben går på jagt efter de kæmper, hun mener lever i verden og som altså er på vej for at smadre hendes by. Men er det nu også blot fantasi?

Således kommer man ind i hendes verden, der ikke er nem, og hvor mentale skygger ulmer lige under den ellers fortryllende og fantasifulde overflade. ‘I Kill Giants’ er altså historien om en pige, der kæmper sin egen indre kamp i livet og med en virkelighed, hvor hun mobbes i skolen, har det svært med at få venner, mens det derhjemme bestemt heller ikke nemt.

Men selvom Barbara spilles af en både fint skrøbelig og selvbevidst stærk Madison Wolfe, kommer jeg aldrig rigtigt ind på livet af hende. Hun holder mig – på samme måde som menneskene omkring sig – i armslængde. Hendes følelser er gemt bort, og desværre så langt væk, at jeg først for sent i filmen, får lov at kigge ind bag overfladen og blive bare en smule følelsesmæssigt engageret.

‘I Kill Giants’ mangler altså grundlæggende det følelsesmæssige greb i mig, hvorfor filmen også bliver en smule overfladisk i sit problemfyldte ungpige-portræt, hvor de samme pointer om, at Barbara har det svært fortælles igen og igen. Jeg savner blandt andet karaktermæssig udvikling, da filmens ellers fine og tvetydige fantasi-univers altså ikke er helt nok til at drage mig ind.

Så selvom Anders Walters spillefilmsdebut ganske vist har fine ting kørende for sig – blandt andet tematisk og fortællemæssigt i form af legen med virkeligheden – så ender ‘I Kill Giants’ desværre også med at være en halvflad oplevelse, jeg aldrig for alvor blev grebet af – men lige nøjagtigt nok til, at jeg trods alt sad filmen igennem spændt på at se, hvor det hele endte.

– ‘I Kill Giants’ får 3 ud af 6 stjerner:

– ‘I Kill Giants’ har biografpremiere den 5. juli.