THE WALKING DEAD SÆSON 7: De splattede zombier er tilbage

Zombier på Blu-ray: Selvom zombieserien ‘The Walking Dead’ måske ikke har haft samme og konstant intense tag i mig hele vejen, så er det fortsat en herligt grum og blodig fornøjelse at overleve serien sæson for sæson. Det gælder også for 7. sæson, der nu udkommer på Blu-ray. Her må Rick Grimes og alle de andre fortsat kæmpe for deres liv i 16 nye afsnit.

Denne gang kommer man direkte fra det i den grad intense og ubehaglige finaleafsnit fra den forrige sæson, hvor den brutale og diabolsk smilende Negan har fået fat i Rick og en god portion af hans følge. Flokken af vores helte er med andre ord endt i noget af en kattepine, da Negan har tænkt sig at bruge sit pigtråds-boldbat på hovedet af Rick eller en af de andre.

the walking dead season 7 blu-ray 02

Jeg vil ikke her spoile, hvem det går ud over, men blot fortælle, at den ubehaglige stemning holdes solidt i hævd i denne 7. sæsons åbningsafsnit. Der er altså ikke mange rolige øjeblikke for de hårdtprøvede helte og antihelte – eller skurke for den sags skyld. For her males der fortsat med gråtoner i skellet mellem helte kontra skurke. For hvad gør egenlig folk onde?

Det er nemlig også i denne sæson fortsat menneskene, der i den grad udgør en trussel mod hinanden i lige så høj grad – hvis ikke mere – som det er de klamme zombier, der truer menneskene med en splattet død. Serien excellerer ligesåvel fortsat i det uforudsigelige og ubehagelige – og netop denne kombination er guld værd, når den lykkedes.

the walking dead season 7 blu-ray 01

Selvom serien måske ikke just genopfinder sig selv, leverer den atter en gang solidt sortsyn, et spændende og kontrastfyldt persongalleri og ikke mindst en masse skønt zombiesplat, hvor min favorit stadig er Norman Reedus som den evigt cool Daryl Dixon. Andrew Lincoln forsøger fortsat at holde sammen på sig selv og flokken som den forpinte Rick Grimes, mens Jeffrey Dean Morgan er et herligt fund som den sadistiske Negan.

Blu-ray-udgivelsen gør sig absolut godt med et flot, farvemættet og veldefineret billede samt en dynamisk lydside, der går klart igennem. Ekstramaterialet består blandt andet af mere end to timers featuretter, der giver en et bedre indblik i tilblivelsen af og om seriens forskellige aspekter. Herudover finder man også kommentarspor til flere afsnit samt slettede scener.

– The Walking Dead sæson 7 udkommer på dvd og Blu-ray den 28. september.
The Walking Dead sæson 7 Blu-ray cover