GIRLS SÆSON 6: Så blev det tid til en sidste omgang med pigerneEn serie-æra er forbi på Blu-ray: Du må være stødt på den amerikanske komedie- og drama-serie ‘Girls’ på et eller andet tidspunkt indenfor den seneste håndfuld år – fra serien havde sin debut på HBO i 2012 og frem til nu, hvor dens sjette og sidste sæson er udkommet på Blu-ray. Ellers er det i hvert fald på høje tid.

For serien er nemlig blevet en af de vigtigste og mest populære serier på markedet. Serien er skabt egenhændigt af Lena Dunham, der ligeledes både skriver, producerer og spiller hovedrollen som Hannah Helene Horvath. Imponerende. Så tag du roligt med serien en tur til New York, hvor  netop Hannah og hendes venner hører til.

Girls season 6 blu-ray 01

Serien følger nemlig fire unge kvinder i New York – og nej, her er bestemt ikke tale om en Sex and the City-kopi. Meget lang fra. ‘Girls’ er nemlig langt mere nede på jorden, i øjenhøjde og med problemerne siddende løst uden på tøjet i mere end en forstand – ja, også uden tøj på. For serien er også kendt for ikke at være bange for nøgenhed – i særdeleshed Lena Dunham selv i rollen som Hannah.

Man følger fra seriens start nemlig Hannah – en på det tidspunkt aspirerende og noget forkælet forfatter – der må steppe op til sit game og se virkeligheden i øjnene, da hendes forældre vælger ikke at støtte hende økonomisk mere, som de ellers har gjort i to år. Ja, bare sådan ud af det blå. Gisp. Så nu må Hannah altså i sine 20’erne pludselig til for alvor at stå på egne ben – i hvert fald økonomisk.

Girls season 6 blu-ray 02

Det er dog ikke kun økonomisk, at Hannah har sine problemer – det har hun så absolut også med veninderne, mænd og kærlighedslivet i det hele taget. Så bare rolig, selvom Hannah er blevet mere voksen her i sjette sæson, så er her stadig både pinlige og helt rørende episoder i vente sammen med det øvrige cast, der blandt andre tæller Allison Williams, Jemima Kirke, Zosia Mamet og Adam Driver samt Alex Karpovsky som Hannahs vennegruppe.

Blu-ray-udgivelsen byder udover sjette sæsons 10 sidste episoder også på en omgang ekstramateriale, hvor man blandt andet kan se seriens finale-afsnit i en speciel og forlænget version med valgfrit kommentarspor af Lena Dunham, Judd Apatow og Jenni Konner. Videre er der ‘inside the episodes’ samt en feature, der sætter fokus på hver af pigernes mest mindeværdige scener.

– ’Girls’ sæson 6 udkommer på dvd og Blu-ray den 27. juli 2017.
Girls season 6 blu-ray cover