A CURE FOR WELLNESS: Jagten på sundhed byder på en foruroligende grum bagside

Blu-ray-anmeldelse: Bered dig på et rundtosset, tosset og bizart kurophold med Gore Verbinskis billedskønne A Cure For Wellness, der nu er udkommet på en forrygende flot og ligeledes vellydende Blu-ray. For det er absolut ikke noget normalt kursted, der venter børsmægleren Lockhart. Han sendes nemlig til de smukke alper for at hente sit firmas CEO hjem fra et luksuriøst spaophold, da der er brug for ham hjemme i New York.

Det står dog hurtigt klart for enhver, at der forgår fordækte ting i kulissen på det ellers tilsyneladende sunde ydre i Alpernes idylliske omgivelser. Lockharts tur bliver således snart en tur ind i et spind af hemmeligheder, hvor en mystisk kur ikke er nær så sund for kurstedets patienter, som de går og tror.

a-cure-for-wellness-02

Desværre er mysteriet bare ikke videre medrivende udfoldet – og både twists and turns i det kringlede plot formår ikke at holde liv i hemmelighederne og min interesse for Lockharts tur ind i det lyse spabads mørke bagside. Hertil bliver mysteriet for hurtigt gennemskueligt – og de onde protagonister for forudsigeligt portrætteret. Til gengæld er der flot schwung på filmens dragende billedside.

For ja, det er visuelt, filmen viser overskud. Her bliver jeg i flere scener draget ind i et psykologisk mørke, hvor virkeligheden slår knuder og mareridtet venter sammen med Lockharts rejse ind i sundhedens grimme skyggesider. Herligt. Desværre er Dane DeHaan i hovedrollen som Lockhart bare ikke et engagerende nok bekendtskab til, at jeg rives med at hans fortælling.

Der er ganske enkelt for få overraskelser i ham og det plot, der forsøger at krølle sig mystisk om Lockhart, hans traumeramte fortid og kurstedets grumme bagside. Filmen forsøger endvidere med en kras kommentar på en usund jagt på sundhed, der blot avler det modsatte af, hvad målet er – og hvem er for eksempel i virkeligheden de syge i vores samfund?

a-cure-for-wellness-01

Desværre er filmen bare aldrig for alvor spændende andet momentant – og så er de knap 2 timer og 30 minutters spilletid bare for langt for filmens eget bedste. Til gengæld imponerer eskapaderne visuelt med velkomponerede billeder af kurbadet. Både den harmoniske overflade og den mareridtsfyldte bagside, mens der venter en herligt bizar, klam og bombastisk finale. Men jeg savner endvidere mere af finalens vanvid i den øvrige spilletid, hvor de samme pointer og scener synes at køre en smule i ring.

Billede, lyd og ekstramateriale
Blu-ray-udgivelsen imponerer med en veldefineret, farvemættet og smuk billedside, men også det dynamiske lydspor smyger sig elegant og velbalanceret om de forførende billeder. En fornøjelse! Ekstramaterialet byder på en slettet scene samt billeder fra filmens videre til et kig på filmens score samt tre af filmens trailers. God fornøjelse med et velorkestreret mareridt på en yderst flot og vellydende Blu-ray.

A Cure For Wellness udkommer på dvd og Blu-ray den 6. juni 2017.
a cure for wellness blu-ray cover