PARANORMAL ACTIVITY: THE MARKED ONES: Håndholdt femmer er et fesent fejlskud

Blu-ray-anmeldelse: Vi er nu kommet til nummer fem i rækken af Paranormal Activity-film. Det er måske ikke just en serie, der er blevet bedre med tiden, men de fire første film har alle budt på deres isnende uhyggelige momenter samt mere eller mindre opfindsomme måder at bruge hjemmevideogysets rammer på.

Men med seneste skud på stammen, Paranormal Activity: The Marked Ones, knækker filmen desværre helt. Her leveres ikke uhyggelig, men blot sjusket og uopfindsomt fortalt gys. Trådene til de forrige film er skåret ind til et minimum, og her er da også mere tale om en spin-off end en egentlig fortsættelse. Præmissen er dog i grove træk den samme: Overnaturlige fænomener, der dokumenteres med håndholdt kamera.

Paranormal Activity The Marked Ones 02

Historien er i denne omgang hensat til et lille boligkompleks i et solrigt Californien, hvor der i en af lejlighederne foregår nogle mystiske ting. Det får to kammerater selvfølgelig færden af, hvorfor de bevæbnet med deres mest håndholdte videokamera forsøger at komme til bunds i sagen. Det bliver starten på det ene halvsnaldrede forsøg på at stable uhygge på benene efter det andet.

Blandt andet da en fæl ånd skråstreg dæmon tilsyneladende kommunikerer gennem et spil med røde og grønne lamper, der lyser for henholdsvis et ja eller et nej. Det bliver desværre kun et nej til uhyggen. En smule vellykket gru bliver det dog trods alt til, da de to gutter bevæger sig ned i en gusten kælder. Men det forbliver ved meget få og meget mildt vellykkede scener, der dog aldrig bider sig fast i kroppen.

Paranormal Activity The Marked Ones 01

Jeg var indtil videre blevet gyst godt igennem af den ganske vist ujævne, men overvejende underholdende serie, men Paranormal Activity: The Marked Ones er noget værre rod og så godt som drænet for virkningsfulde gys. Så hvis her er tale om en tendens for seriens fortsatte liv, så må den for min skyld gerne puttes i graven – og blive der.

Filmen – Paranormal Activity: The Marked Ones, 2/6:2_6 - stars_LILLE

Ekstramateriale, billede og lyd:
Filmen tager sig ud som man nu må forvente sig af en film, der skal forestille at være skudt på et billigt håndholdt kamera. Billedet er af og til uldent, mens mørke scener ikke altid gengives lige overbevisende. Lydsiden fungerer ganske ok med det rusk, støj og bulder, der indfinder sig i det håndholdte gys. Den en smule smadrede og gritty æstik er en del af universet og leveres altså fint på denne Blu-ray-udgivelse.

Ekstramaterialet begrænser sig til en syv ekstra scener, der ikke gør det store væsen af sig (11 min.), mens man også kan vælge at se filmen i en godt 15 minutter længere version end den, der gik i biografen. Ikke det mest ophidsende ekstramateriale, hvor jeg blandt andet savner noget om tankerne bag den retning, man har valgt at tage med denne femte film i rækken.

Ekstramateriale 2/62_6 - stars_LILLE | Billede 4/6 4_6 - stars_LILLE | Lyd 4/6 4_6 - stars_LILLE

– Besøg Filmskribenten på Facebook HER. [tabgroup][tab title=”Paranormal Activity: The Marked Ones | Blu-ray-anmeldelse”]Samlet vurdering af Blu-ray-udgivelsen 2/6:
3_6 - stars
Paranormal Activity The Marked Ones cover
Originaltitel: Paranormal Activity: The Marked Ones, USA, 2013
Release: d. 22.05.2014
Instruktion: Christopher Landon
Medvirkende:
Andrew Jacobs, Jorge Diaz, Gabrielle Walsh m.fl.
Spilletid: 1 time 24 min. (biografversion), 1 time 41 min. (forlænget version)
Udgiver: Paramount Home Entertainment[/tab][/tabgroup]