TROUBLE WITH THE CURVE: Gnaven Clint Eastwood leverer hjertevarm skrubold

Der er ingen, der kan være gammel og gnaven som Clint Eastwood – det får han så lov til at være i Trouble with the Curve. Men bag en olmt skulende Eastwood gemmer sig et hjertevarmt drama om det problematiske forhold mellem en forstokket far og hans oversete datter. Der smides også lige for god ordens skyld både alderdomsskavanker og en romance ind i handlen, selvfølgelig.

For selvom baseball spiller en central rolle i filmen, er det ikke sporten det handler om. Eastwood spiller talentspejderen Gus, der på trods af sin legendariske status har karrierevanskeligheder – tiderne er skiftet og alderen trykker. Hans bekymrede datter, der selv har travlt som målrettet advokat sætter sin egen karriere på spil for at hjælpe sin far – men det er selvfølgelig ikke uden problemer.

trouble 02

Der er med andre ord fyldt fint med dramatisk brænde på bålet – en aldrende Eastwood, der har problemer med at lade vandet og samtidig er ved at blive halvblind samt familiekvaler og en sød romance. Jep, it’s Hollywood baby. Men på trods af sine forudsigeligheder og sentimentalitet lever filmen fint i kraft af sit cast og en historie alle kan følge.

Amy Adams er den konfronterende og omsorgsfulde datter Mickey – hun har både ben i næsen, et godt hjerte og er svær ikke at holde af. Hun finder selvfølgelig også ud af, at der er vigtigere ting i livet end at arbejde – som for eksempel familien og kærligheden. Jep, ind i billedet træder en velfriseret Justin Timberlake.

trouble 01

Han spiller den ivrige talentspejder Johnny, der selvfølgelig får charmeret sig ind på livet af den ellers en smule tilknappede Mickey. De to er søde sammen og spiller fint op imod Eastwoods mavesure gemyt – der i sin rolle som old school talentspejder også er personificeringen og ikke mindst romantiseringen af, at det gamle også er lig med det solide og pålidelige.

Ja, her bankes det sentimentalt fast, at det nye, moderne og computerafhængige talentspejder-arbejde ikke kan erstatte mennesket og mavefornemmelsen. Tja, Trouble with the Curve fungerer på mange måder som et fint, men også noget ufarligt drama, der dog aldrig for alvor fik sat følelserne i spil hos undertegnede. Jeg hyggede mig dog fint i selskab med en gnaven Clint Eastwood og søde Amy Adams.

Filmen 3/6: 3_6 - stars_LILLE

Billede, lyd og ekstramateriale:
Filmen gør sig flot på Blu-ray. Billedet står klart, veldefineret og fin detaljegrad. Lydsporet går ligeledes klart igennem med fint afstemte niveauer. Ekstramaterialet begrænser sig til to korte features, der ser på henholdsvis Eastwood og instruktør Rob Lorenz samarbejde samt Amy Adams og Justin Timberlakes karakterer. Overfladisk, rygklappende og ikke specielt interessant (i alt 11 min.).

Billede: 5/6 5_6 - stars_LILLE | Lyd: 5/6 5_6 - stars_LILLE | Ekstramateriale: 1/6 1_6 - stars_LILLE [tabgroup][tab title=”Trouble with the Curve | Blu-ray-anmeldelse”] Samlet vurdering: 3/6
3_6 - stars
troble cover
Originaltitel: Trouble with the Curve, USA, 2012
Udgivelse: d. 26. marts
Instruktion:
Robert Lorenz
Medvirkende: Clint Eastwood, Amy Adams, Justin Timberlake, John Goodman m.fl.
Spilletid: 111 min.
Distributør: Warner Home Entertainment[/tab][/tabgroup]