FRINGE 3. SÆSON: mystiske fænomener i massevis

Den står igen på massevis af mystiske fænomener og sære hændelser, når 3. sæson af den idérige serie Fringe ruller sig ud med hele 22 afsnit. Hvis du endnu ikke har haft fornøjelsen af at være i selskab med FBI-agenterne Peter og Olivia samt den excentriske videnskabsmand Walter, vil jeg lige advare om spoilers, hvad angår seriens to første sæsoner. Hermed gjort.

Vi har som bekendt fundet ud af, at der er et parallelt univers, hvor de samme personer og steder findes, dog med få, men afgørende forskelle – både hvad angår karaktertræk, videnskabelig udvikling og samfundsmæssige forhold. Men noget er ved at forrykke sig mellem de to universer, hvilket truer begge verdener.

fringe3 02

Ja, det er et herligt sprælsk tankespind, der her får lov at sno sig om både tidsrejser, identitets-forskydninger og hamskiftende skurke alt imens de to universer kører et medrivende parallelforløb, hvis handlinger på begge sider påvirker hinanden.

Men selvom det kan lyde bizart – hvilket det da ofte også er – så skabes der et stort, komplekst og udfordrende univers, hvor alt synes muligt og ingen idéer er skøre nok. Netop i denne frygtløse leg med diverse mærkværdige idéer består en af seriens klare styrker, hvilket kun fint understøttes af seriens fokus på de medvirkende.

fringe3 01

For midt i mylderet af særheder og uforklarlige mord, står karaktererne og deres indbyrdes relationer centralt for seriens afvikling. Det er ganske enkelt nogle interessante personer at følge. Jeg er særligt vild med det fint nuancerede portræt som John Noble giver af Walter, der her åbner op for endnu flere hemmeligheder.

Anna Torv og Joshua Jackson kommer som de to agenter også ud på endnu en spændende rejse, hvor deres personer i den grad kommer i spil – både i forhold til hinanden, men også selve verdenernes overlevelse. Ja, Fringe er en både fantasifuld, kulørt og dramatisk indtagende serie, jeg kun kan anbefale til andre fantaster.

Serien: 4/6 4_6 - stars_LILLE

fringe3 04

Billede, lys, ekstramateriale:
Fringe 3. sæson ser virkelig godt ud på Blu-ray. Farverne står veldefinerede og klare med fin detaljegrad. Lydsporet leveres også mere end tilfredsstillende, hvor både dialog, score og lydlandskabet går fint og velbalanceret igennem. Desuden medfølger en stak ganske ok omgang ekstramateriale.

Her får man informative kommentarspor til to afsnit med blandt andet nogle af seriens producere – jeg savner dog seriens cast på denne front. Videre kan man se et afsnit i Maximum Episode Mode, hvor man går bagom serien med blandt andet interviews af cast og crew samt et kig på special effects. Gode sager. Videre er der en feature, der i fire dele ser nærmere på det parallelle univers, blandt andet hvad angår production design, karakterer og psykologien bag de to universerne. (i alt ca. 30 min.).

Herudover er der en feature om musikken og lydlandskabet (7 min.), en kort og ovefladisk Q&A om nogle af serien hovedelementer (2 min.), spas fra settet (3 min.), en feature, der ser nærme på et af afsnittenes brug af animation (8 min.) og afslutningsvis lidt promo-materiale (6 min.). Alt i alt et ok supplement.

Billede: 5/6 5_6 - stars_LILLE| Lyd: 5/6 5_6 - stars_LILLE| Ekstramateriale: 3/63_6 - stars_LILLE[tabgroup][tab title=”Fringe 3. sæson | Blu-ray-anmeldelse”]Samlet vurdering: 4/6
4_6 - stars

fringe3 cover
Originaltitel:
, USA, 2012
Udgivelse: d. 8. januar 2013
Instruktion:
Joe Chappelle m.fl.
Medvirkende: Anna Torv, John Noble, Joshua Jackson m.fl.
Spilletid: 960 min.
Udgiver: Warner Home Entertainment[/tab][/tabgroup]