GRABBERS: veloplagt monsterfilm med promillen i top

I den veloplagte horror-komedie Grabbers indtages en lille irsk ø af et slimet moster med fangearme og smag for øboere. Det isolerede samfund må derfor tage kampen op med det fæle bæst – og ja, bæstet får kamp til stregen af den gæve befolkning. For uhyret kan ikke tåle alkohol, så der skal drikkes tæt for at overleve. Skål.

grabbers02

En monsterfilm efter alle kunstens regler, der fint bruger løs af genrens klichéer uden dog at miste sin berettigelse. Ganske enkelt medrivende creature feature-underholdning med både veltimet komik, et herligt cast af mindeværdige øboere og ikke mindst gedigen monster-action med det blæksprutte-lignende uhyre.

Blandt flokken af bramfrie irere finder man blandt andet en herlig tør Lalor Roddy som evigt uimponeret fisker. Han leverer hele vejen veleksekveret deadpan-komik og står for flere af filmens mange grin. Richard Coyle er antihelten i front – en fordrukken betjent med et hjerte af guld.

grabbers01

Jep, vi kender ham allerede, men pyt med det, for han fungerer – ikke mindst som kontrast til den regelrette kollega Lisa. Hun spilles af den søde Ruth Bradley, der kun bliver mere charmerende af at få en tår for meget indenfor politivesten. Nej, Grabbers bliver aldrig rigtig uhyggelig, men den er til gengæld oprigtig sjov og holder fint sit tempo hele vejen til den store fordrukne finale.

Filmen: 4/6 4_6 - stars_LILLE

Ekstramateriale, billede og lyd
Der medfølger desværre intet ekstramateriale. Det er en skam, det kunne ellers bl.a. være sjovt at se nærmere på monstret. Til gengæld gør filmen sig fint på Blu-ray. Billedet står med flotte farver og fin detaljegrad, om end billedet ikke er lige veldefineret hele vejen. Lydsiden fungerer også godt og går klart igennem.

Billede: 4/6 4_6 - stars_LILLE | Lyd: 4/6 4_6 - stars_LILLE | Ekstramateriale: 0/6 0_6 - stars_LILLE [tabgroup][tab title=”Grabbers | Blu-ray-anmeldelse”]Samlet vurdering: 4/6
4_6 - stars
Image converted using ifftoany

Originaltitel: Grabbers, England | Irland, 2012
Instruktion: Jon Wright
Medvirkende: Richard Coyle, Ruth Bradley, Lalor Roddy, Russell Tovey m.fl.
Spilletid: 94 min.
Udgivelsesdato: d. 15. januar 2013 (også ude på dvd)
Distributør:
Midget Entertainment[/tab][/tabgroup]