Fuldstændig fjollet fængselsaction… på et rumskib

500 voldshungrende fanger og en helvedes masse plothuller vælter rundt i et topsikret fængsel, der befinder sig i kredsløb om Jorden. Jep, Lockout er en omgang fuldstændig fjollet action, hvor en mand, der er lidt for kæk i replikken skal forsøge at redde præsidentens datter ud af klørene på fangerne, der har overtaget styringen.

Guy Pearce indtager rollen som den fandenivoldske og egoistiske antihelt Snow, hvis replikker udelukkende består af fjollede onelines, der leveres mere eller mindre veloplagt. Skulle man imidlertid være i tvivl om, at han ikke giver en fuck for noget, kan man jo bare se på hans T-shirt, der skærer det ud i pap: ”Warning: offensive”. Og sådan er det hele vejen – bøjet i neon, så selv en dum sælunge kan følge med.

Nu giver filmen sig heller ikke ud for at være original eller reflekteret action, men vil intet andet end at underholde. Desuden er ’fuldstændig fjollet action’ heller ikke nødvendigvis noget negativt i min bog, men så skal løjerne altså blandt andet også leveres veloplagt og tempofyldt – hvilket ikke hele vejen er tilfældet med Lockout.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

For godt nok har jeg en svaghed for både skramlede CGI-effekter og fjoget action, men denne rodebutik har desværre ikke den charme og nok mindeværdige karakterer til at holde dette rumskib underholdende i luften. Guy Pearce er momentvis et indtagende bekendtskab, men ender mere med at være et utiltalende fjols med konstant dumme bemærkninger, end en cool dude, der kun spiller efter egne regler.

Den karismatiske Peter Stomare er dog et lyspunkt som magtliderlig bagmand i jakkeset og iført lokumsbræt, mens Maggie Grace som den egenrådige præsidentdatter forbliver ret anonym. Desuden er Vincent Regan som fangeoprørets leder kedelig og forglemmelig, mens Joseph Gilgun som vanvittig indsat bare er møgirriterende og altså hverken skræmmende eller underholdende.

Ja, jeg vil til enhver tid langt hellere anbefale John Carpenters mesterlige Escape from New York, der uden tvivl har fungeret som inspiration, både hvad angår plot, men også karakteren Snow, der meget vel kunne være den ikoniske Snake Plisskens irriterende fætter. Tja, Lockout kunne godt have været både kæk, tempofyldt og letfordøjelig action, men er i stedet endt som tumpet, halvhjertet og dum tidsspilde.

Billede, lyd og ekstramateriale:
Filmen ser virkelig godt ud på Blu-ray. De billige computereffekter kommer virkelig til deres skramlede ret, mens det faktisk ret lækre production design og dystre look står flot, farvemættet og detaljerigt. Lydsporet spiller upåklageligt med klare niveauer og god fylde. Man finder intet ekstramateriale, men filmen følger også med på dvd.

Originaltitel: Lockout, USA, 2012
Instruktion: James Mather og Stephen St. Leger
Medvirkende: Guy Pearce, Maggie Grace, Peter Stormare m.fl.
Spilletid: 95 min.
Udgiver: Nordisk Film